Foto: AFP/Scanpix

Nu jau bijušais Anglijas premjerlīgas granda Mančestras "United" franču aizsargs Patriss Evrā papildinājis Itālijas čempionvienības Turīnas "Juventus" sastāvu.

Līgums ar 33 gadus veco futbolistu noslēgts uz diviem gadiem, bet transfēra summa ir 1,2 miljonu mārciņu (1,5 miljonu eiro) apmērā, savukārt papildu 300 000 mārciņu (378 518 eiro) Anglijas klubs saņems, ja "Juventus" kvalificēsies 2015./2016.gada UEFA Čempionu līgas turnīram.

"Pēc šī darījuma sapratu, ka ir īstais laiks pamest Mančestras klubu," izteicies Evrā. "Tas ir lielākais lēmums manā karjerā, bet šis klubs vienmēr paliks manā sirdī."

Zīmīgi, ka maijā Evrā pagarināja līgumu ar "United" uz vienu sezonu, lai gan tika vēstīts, ka viņš komandu vēlas pamest.

Evrā šī Mančestras kluba rindas papildināja 2006.gadā, pārnākot no Francijas kluba "Monaco".

Francijas izlases aizsargs Mančestras kluba rindās aizvadīja 379 spēles, kuru laikā guvis desmit vārtus.

Evrā aizstāvēja Francijas valstsvienības godu arī šovasar notikušajā Pasaules kausa izcīņā, kur komanda tika līdz ceturtdaļfinālam.

"Juventus" par Itālijas čempioniem kronēti jau trīs gadus pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka Mančestras "United" komandu pērn pēc triumfa premjerlīgā atstāja ilggadējais galvenais treneris Alekss Fergusons, kura vietā tika apstiprināts cits skots Deivids Moizs, par kura spēlējošo palīgu kļuva Gigss. Tomēr šo sezonu vienība aizvadīja neveiksmīgi, premjerlīgas čempionātu noslēdzot septītajā vietā, paliekot bez dalības nākamās sezonas Eiropas klubu turnīros. UEFA Čempionu līgā Mančestras komanda nestartēs pirmoreiz kopš 1996.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!