Foto: AFP/Scanpix
Slavenais Anglijas klubs Mančestras "United" otrdien oficiāli atlaida galveno treneri Deividu Moizu, kuram neizdevās ar komandu sasniegt gaidītos rezultātus, informē komanda.

"United" vadība pateicās speciālistam par viņa smago darbu un godīgumu, pildot savus pienākumus.

Kamēr tiek meklēts jauns galvenais treneris, pagaidām šo pienākumu izpildītājs būs spēlējošais treneris Raiens Gigss, informēja klubs.

Moizs Mančestras "United" galvenais treneris bija tikai desmit mēnešus, lai gan līgums bija noslēgts uz sešiem gadiem. Viņš amatā nomainīja leģendāro seru Aleksu Fergusonu, kurš slaveno komandu trenēja 26 gadus. Jau pirmdien Anglijas mediji ziņoja, ka Mančestras komanda atlaidīs treneri, bet otrdien par to paziņoja arī klubs.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā četras kārtas pirms turnīra beigām "United" ir septītajā vietā. Mančestras "United" ir izstājusies no UEFA Čempionu līgas, Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa un Līgas kausa izcīņas, aizvadot sliktāko sezonu kopš 1990./1991.gada.

Komandas fani jau ilgāku laiku vēlējās Moiza atlaišanu, spēļu laikā rādot plakātus ar dažādiem trenerim neglaimojošiem saukļiem. Tāpat arī sezonas laikā vairāki spēlētāji medijiem paspēja paust sašutumu par piekopto spēles stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!