Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas kluba Mančestras "United" kapteinim Herijam Magvairam par vairākiem likumpārkāpumiem Grieķijā piespriests nosacīts cietumsods.

Kā raksta "The Guardian", Siras tiesa Magvairam piespriedusi 21 mēneša un desmit dienu nosacītu cietumsodu ar trīs gadu pārbaudes laiku. Tas nozīmē, ka 27 gadus vecajam futbolistam nebūs jāiet aiz restēm.

Pagājušajā ceturtdienā Magvairu Mikēnās arestēja vietējā policija. Viņš kopā ar savu brāli iesaistījās kādā kautiņā naktsklubā.

Tiesa futbolistu atzinusi par vainīgu miesas bojājumu nodarīšanā, kukuļošanas mēģinājumā, vardarbībā pret policiju un varasiestāžu darbinieku apvainošanā.

BBC, atsaucoties uz klubu, ziņo, ka Magvairs noliedz savu vainu un pārsūdzēs lēmumu.

Pagājušajās nedēļas notikumi atstājuši sekas uz spēlēšanu Anglijas valstsvienībā. Vēl šodien viņš tika iekļauts izlases kandidātu sarakstā pirms UEFA Nāciju līgas spēlēm, taču dažas stundas pēc soda piespriešanas aizsargs atskaitīts no valstsvienības.

"Pēc vakara notikumiem varu apstiprināt, ka Magvairs atskaitīts no izlases sastāva pirms spēlēm ar Islandi un Dāniju. Kā jau iepriekš teicu, paturu savas tiesības pārskatīt sarakstu. Pēc pārrunām ar klubu un spēlētāju, apsverot to, kādu iespaidu šie notikumi atstās uz mūsu turpmāko nedēļu darbu, pieņēmu lēmumu, kas ir visu interesēs," Anglijas Futbola asociācija (FA) citē izlases galvenā trenera Gereta Sautgeita teikto.

Magvairs Anglijas izlases sastāvā laukumā devies 26 spēlēs, kurās guvis vienus vārtus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!