Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras "United" sestdien 18. kārtas spēlē izbraukumā ar 0:2 (0:2) piekāpās Stokas "City", tādējādi apdraudot komandas galvenā trenera Luija van Gāla amatu.

Šajā mačā spēles rezultātu 19. minūtē atklāja spāņu uzbrucējs Bojans Krkičs, kurš izmantoja "United" rupju kļūdu aizsardzībā. Ar to gan viesu likstas nebeidzās, un septiņas minūtes vēlāk "City" austriešu uzbrucējs Marko Arnautovičs panāca jau divu vārtu pārsvaru.

Atlikušajā mačā gaitā "United" nespēja atspēlēties un piedzīvoja zaudējumu ar 0:2.

Iepriekšējās trīs spēlēs Mančestras vienībai traumas dēļ nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Veins Rūnijs, kurš šajā mačā gāja uz maiņu spēles otrā puslaika sākumā. Zīmīgi, ka Rūnijam šī bija 500. spēle "United" kreklā.

Anglijas premjerlīgas un UEFA Čempionu līgas turnīros kopā skaitot "United" piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas. Iepriekšējo reizi komanda četrus zaudējumus pēc kārtas piedzīvoja vien 2001. gadā.

"United" jau vairāk kā mēnesi nav spējuši izcīnīt panākumu. Iepriekšējo reizi uzvaru Mančestras klubs izcīnīja 21.novembrī, kad viesos ar 2:1 pārspēja "Watford".

Kā pirms nedēļas atzina pats van Gāls, tad, turpinoties neuzvarēto spēļu sērijai, viņš nav pārliecināts par to, vai saglabās savu amatu. Tikmēr Rūnijs pauda atbalstu van Gālam, sakot, ka "visa komanda ir aiz galvenā trenera muguras un atbalsta viņu".

Kā zināms, pagājušajā nedēļā šosezon neveiksmīgi spēlējošā Anglijas čempione Londonas "Chelsea" atlaida komandas galveno treneri Žuzē Mourinju.

Premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 38 punktiem 17 spēlēs ir Lesteras "City", kas par diviem punktiem apsteidz Londonas "Arsenal". Vēl par četriem punktiem mazāk ir Mančestras "City" rēķinā, bet Mančestras "United" ar 29 punktiem 18 mačos ir atkāpusies uz sesto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!