Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vispārliecinošāko uzvaru UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē ceturtdien svinēja Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras "United", kamēr par vēl vienu pārsteigumu parūpējās Prāgas "Slavia".

Mančestras futbolisti viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Spānijas klubu "Granada".

Ciemiņi vadībā izvirzījās spēles 31.minūtē, kad pēc Viktora Lindelofa piespēles Markuss Rešfords veiksmīgi apstrādāja bumbu un raidīja to tīklā. "United" minimāls pārsvars bija līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kad Brunu Fernandešs apliecināja savas "pendeļu" izpildītāja prasmes un panāca 2:0.

Tikmēr "Slavia" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Londonas "Arsenal".

Londonieši vadībā izvirzījās četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc ātra pretuzbrukuma vārtus guva Nikolā Pepē. Tiesa, "Arsenal" uzvaru nenosargāja, jo otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc stūra sitiena bumbu ar galvu vārtos raidīja Tomāšs Holešs.

Prāgas "Slavia" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā apturēja citu Anglijas premjerlīgas klubu Lesteras "City", bet astotdaļfinālā čehu klubs aizlika kāju priekšā Skotijas komandai Glāzgovas "Celtic".

Citā spēlē "AS Roma" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) uzvarēja Amsterdamas "Ajax".

Mājiniekus 39.minūtē vadībā izvirzīja Deivijs Klāsens, nesen pret Latvijas izlasi spēlējušajam nīderlandietim pirms tam veiksmīgi saspēlējoties ar Dušanu Tadiču. Otrā puslaika ievadā, 53.minūtē, Pau Lopess neļāva Tadičam realizēt 11 metru soda sitienu un rezultāts palika nemainīgs.

Spēles 57.minūtē pēc Lorenco Pelegrīnī izpildītā soda sitiena bumba no "Ajax" vārtsarga Kjēla Sherpena nonāca tīklā. Tuvojoties pamatlaika beigām, 87.minūtē, Ibaness pēc stūra sitiena nolika bumbu pa spērienam un trieca to vārtos, panākdams 2:1.

Vēl ceturtdien "Villarreal" viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Zagrebas "Dinamo".

Vienīgos vārtus guva Herards Moreno, kurš pirmā puslaika pēdējā minūtē realizēja 11 metru soda sitienu.

Atbildes spēles notiks pēc nedēļas, uzvarētājām divu spēļu summā sasniedzot pusfinālu.

Pusfinālā savā starpā tiksies "United" - "Granada" un "Ajax" - "AS Roma" pāra uzvarētājas, bet otrā pusfinālā - "Arsenal" - "Slavia" un "Dinamo" - "Villarreal" maču spēcīgākās komandas.

Pusfināla pirmās spēles notiks 29.aprīlī, bet otrās - 6.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!