Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas grandi Mančestras "United" trešdien UEFA Eiropas līgas turnīra 1/16 fināla atbildes spēlē ar 1:0 (1:0) viesos pārspēja Francijas vienību "Saint-Etienne" un iekļuva turnīra nākamajā kārtā.

Abu komandu iepriekšējā duelī Mančestras vienība svinēja uzvaru ar 3:0, tādējādi divu spēļu summā "United" guva panākumu ar 4:0.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva "United" pussargs Henriks Mhitarjans, kurš 17.minūtē pielika kāju Huana Matas soda laukumā adresētajai bumbai, ievirzot to pretinieku cietoksnī.

Otrajā puslaikā Ēriks Beilijs dažu minūšu laikā tika pie divām dzeltenajām kartītēm, tādējādi atstājot Mančestras vienību mazākumā. Tiesa, tas "United" komandai netraucēja izcīnīt uzvaru.

"Zinājām, ka būs smagi, jo pretiniekiem ir lieliski atbalstītāji, bet mēs uz uzvaru gājām jau no spēles sākuma. Ātri gūtie vārti ļoti palīdzēja," pēc uzvaras teica Mata.

Citā 1/16 fināla spēlē Vācijas komanda Gelzenkirhenes "Schalke 04" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Grieķijas komandu Saloniku PAOK, divu spēļu summā svinot uzvaru ar 4:1.

Šajā mačā abi vārti tika gūti pirmā puslaika vidū. Vispirms Alesandro Šopfs 23. minūtē pēc PAOK futbolistu iekrišanas aizsardzībā panāca 1:0, bet divas minūtes vēlāk "Schalke 04" aizsargs Matija Natasičs ieraidīja bumbu savos vārtos.

"Izdarījām labu darbu. Nebijām tika agresīvi, kā pirmajā spēle. Pirmie guvām vārtus, kas bija ļoti izšķirošs faktors. Tiesa, pārāk viegli atdevām vienus vārtus viņiem," teica "Schalke 04" uzbrucējs Klāss Jans Huntelārs.

Tāpat astotdaļfinālā iekļuva Krievijas komanda "Krasnodar", kas viesos nospēlēja 1:1 (1:1) ar Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce", bet divu spēļu summā uzvarēja ar 2:1.

Mača septītajā minūtē "Fenerbahce" savā laukuma pusē uz līdzenas vietas atdeva pretiniekiem bumbu, kā rezultātā "Krasnodar" uzbrucējs Fjords Smoļovs atklāja cīņas rezultātu. Pirmā puslaika beigās Souza vienus vārtus atguva, bet otrajā puslaikā vārti netika gūti, līdz ar to mačs noslēdzās neizšķirti.

Ceturtdien norisināsies atlikušās 13 1/16 fināla spēles.

UEFA Eiropas līgas fināls norisināsies 24. maijā Zviedrijas pilsētā Solnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!