Foto: AP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta klubs Mančestras "United" piespriedusi sodu Portugāles futbola zvaigznei Krištianu Ronaldu par priekšlaicīgas spēles pamešanu. Pats futbolists atzina, ka šoreiz emocijas ņēma virsroku pār prātu.

Jau vēstīts, ka "United" premjerlīgas spēlē ar rezultātu 2:0 uzvarēja Totenhemas "Hotspur", taču 37 gadus vecajam Ronaldu mačs bija jānoskatās no rezervistu soliņa. Spēli portugālis turklāt atstāja priekšlaicīgi 89. minūtē. Viņš demonstratīvi, kratīdams galvu, devās prom.

"United" galvenais treneris Ēriks ten Hags nebija mierā ar šo rīcību, skaidri norādot, ka risinās šo situāciju. Ceturtdien "United" izsūtīja paziņojumu, ka Ronaldu nav iekļauts komandas sastāvā spēlei pret Londonas "Chelsea" šajā nedēļas nogalē.

Ronaldu pēc kluba paziņojuma savā sociālā tīkla "Instagram" profilā skaidroja, ka nav spējis savaldīt emocijas, lai arī visas savas karjeras laikā cienījis kolēģus un trenerus.

"Tas nav mainījies, un es neesmu mainījies. Esmu tas pats cilvēks, kurš pēdējos 20 gadus futbolu spēlējis elites līmenī, un cieņa pret citiem vienmēr bijis nozīmīgs aspekts manu lēmumu pieņemšanā. Karjeras sākumā pieredzējušie futbolisti vienmēr man rādīja piemēru. Vēlāk to pašu darīju es visās komandās, kurās atrados. Diemžēl, tas ne vienmēr ir iespējams un dažreiz emocijas ņem virsroku pār prātu. Šobrīd man jāturpina smagi strādāt komandas treniņu bāzē, jāatbalsta komandas biedri un jābūt gatavam palīdzēt vienībai jebkurā mirklī,'' rakstīja Ronaldu.

Jāpiebilst, ka vasarā bija spekulācijas par to, ka Ronaldu grib pamest "United" komandu. Tās nav rimušās, un izskan versijas, ka janvārī Ronaldu varētu nonākt citā klubā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!