Foto: AP/Scanpix/LETA

Futbola klubs "Manchester City" otrdien trešo reizi četru sezonu laikā tika kronēts par Anglijas premjerlīgas čempioni futbolā. Kluba fani varēja uzsākt svinības pēc "Manchester United" piedzīvotā zaudējuma.

"Manchester United" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:1) zaudēja "Leicester City" un vairs nevar panākt "Manchester City" vienību, no kuras "United" trīs kārtas pirms sacensību beigām atpaliek par desmit punktiem.

Spiests aizvadīt trīs spēles piecās dienās, "United" treneris Ūle Gunnars Sulšērs faktiski atvēlēja titulu niknākajai konkurentei, otrdienas mačā izvēloties spēlēt ar novājinātu sastāvu un desmit izmaiņām, salīdzinot ar iepriekšējo spēli.

Lūks Tomass 10. minūtē izvirzīja Lesteras vienību vadībā, bet piecas minūtes vēlāk Meisons Grīnvuds panāca izlīdzinājumu. Čaglara Sejindži sitiens ar galvu 66. minūtē nodrošināja "City" to, kas vairākus mēnešus šķita neizbēgams, – čempionu titulu.

"City" tas ir septītais Anglijas čempionu tituls, aprīlī klubs izcīnīja Līgas kausu, bet 29. maijā klubs savā pirmajā Čempionu līgas finālā tiksies ar "Chelsea", kārojot pēc vēl viena titula.

Savukārt "City" galvenajam trenerim Žuzepam Gvardiolam uzvara Anglijas čempionātā ir jau 26. lielā trofeja trenera karjerā. 50 gadus vecais treneris jau divreiz ir aizvedis līdz uzvarai Čempionu līgā "Barcelona" vienību. Pēdējoreiz tas notika pirms desmit gadiem.

"City" ir čempionāta vadībā ar 80 punktiem 35 mačos. "United" ir 70 punkti, Lesteras "City" – 66 punkti 36 spēlēs, Londonas "Chelsea" – 64, "West Ham United" – 58 punkti, bet labāko sešinieku ar 57 punktiem 34 mačos noslēdz "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!