Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītās sezonas Anglijas premjerlīgas čempione "Manchester City" samaksājusi 70 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu Spānijas futbola vienībai Madrides "Atletico" par tās pussarga Rodrigo Ernandesa jeb Rodri iegādi.

Šāda transfēra summa ir "City" kluba jauns rekords, jo iepriekš tās lielākais darījums notika pagājušajā gadā, kad tā par 60 miljoniem mārciņu (nepilniem 67 miljoniem eiro) iegādājās Rijādu Mahrezu no Lesetras "City".

Madrides vienība trešdien paziņoja, ka "City" komanda samaksājusi spēlētāja līgumā atrunāto izpirkuma maksu, līdz ar to Ernandesa kontrakts ar "Atletico" ticis oficiāli izbeigts.

"La Liga vadība (spēcīgākais Spānijas futbola čempionāts) informējusi "Atletico" par Ernandesa un "City" vienības pārstāvju veikto izpirkuma samaksu, kas nu jau ļaus spēlētājam mainīt klubu," teikts Madrides komandas paziņojumā.

"Šāds solis nozīmē, ka futbolists vienpusēji izbeidzis līgumsaistības ar klubu, kas iepriekš paredzēja sadarbību līdz 2023.gada 30.jūnijam," vēstīts paziņojumā.

Madrides vienība šādu notikumu jau bija gaidījusi un tikai stundu pēc notikušā darījuma, tā oficiāli paziņoja, ka kluba rindas papildinās bijušais "Porto" komandas spēlētājs Viktors Errera.

Klubs futbolistu raksturoja kā talantīgu un apveltītu ar lielu fizisku spēku, bet vienošanās ar Erreru panākta uz trim gadiem, taču pēdējās nianses tikšot atrisinātas ceturtdien.

Madrides "Atletico" arīdzan iegādājies pussargu Markosu Ļorenti, kurš pirms tam spēlēja citā šīs pilsētas klubā "Real". Darījuma summa par 24 gadus veco futbolistu oficiāli netiek izpausta, bet tā tiek lēsta 40 miljonu eiro apmērā, kurus futbolists saņems turpmākajos piecos gados.

Savukārt paredzēts, ka Ernandesa darījums nesīs finansiālu labumu "Atletico", jo tā gadu iepriekš iztērēja ap 20 miljoniem eiro, lai pagarinātu sadarbību ar futbolistu.

Tāpat Madrides vienībā turpmāk nebūs arī tās ilggadējais kapteinis Djego Godins, kurš nesen pievienojās Itālijas A sērijas klubam Milānas "Inter". Spānijas čempionāta komandu atstājuši arī tās līderi Lukass Ernandess, kurš devies uz Minhenes "Bayern", bet Antuāns Grīzmans drīzumā plāno parakstīt līgumu ar "Barcelona" klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!