Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA varētu sodīt Anglijas premjerlīgas klubu "Manchester City" un spāņu vienību Madrides "Atletico", kuru futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas spēlē izcēlās ar vairākiem incidentiem.

Madridē notikušajā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē komandas cīnījās neizšķirti 0:0, bet divu spēļu summā ar 1:0 uzvarēja Mančestras vienība, iekļūstot pusfinālā. Spriedzes pārpilnā spēle apogeju sasniedza pēdējās minūtēs, kad madridieši izmisīgi centās gūt vārtus, lai panāktu vismaz pagarinājumu. Emocijas nebija rimušās un incidenti notika arī pēc spēles.

Pamatīgs incidents notika 89. minūtē. "Atletico" uzbrukums bija nesekmīgs, bet "Manchester City" atbildēja ar bīstamu pretuzbrukumu pa kreiso malu. Tajā brīdī ļoti asi pret Filu Fodenu nospēlēja "Atletico" aizsargs Felipe. Brazīlietis pēc rupjības uzskatīja, ka pretinieks tēlo savainojumu un parāva to aiz krekla, tādējādi aicinot celties kājās un turpināt spēli. Tas izraisīja masveida grūstīšanos starp abu komandu laukuma spēlētājiem, iesaistoties arī rezervistiem un komandas pārstāvjiem.

Incidenta gaitā izcēlās "Atletico" Melnkalnes aizsargs Stefans Savičs, kurš izlēma pakaitināt Mančestras kluba rezervistu Džeku Grēlišu, nedaudz paraujot pretinieku aiz viņa matiem. Iepriekšējā abu komandu duelī Savičs izrīkojās līdzīgi, bet toreiz Grēlišs bija laukumā. Kā vēsta britu mediji, Savičs esot ar galvu iesitis Rahīmam Stērlingam.

Felipe saņēma otro brīdinājumu un viņam bija jāatstāj laukums. Kopumā spēlē galvenais tiesnesis Daniels Zīberts parādīja desmit dzeltenās un vienu sarkano kartīti.

Komandas pēc spēles pamatlaika vēl aizvadīja gandrīz 12 kompensācijas minūtes, lai gan tiesnesis kā kompensāciju norādīja deviņas minūtes. Pēc tiesneša spēles beigu svilpes "Atletico" futbolisti metās virsū soģim, uzstājot, ka bija jāspēlē vēl ilgāk, bet starpgadījumi bija arī tā saucamajā spēlētāju tunelī. Mančestras futbolistiem centās uzbrukt "Atletico" rezervists Šime Vrsaļko, bet Savičam atkal iepatikās Grēliša mati, līdz kuriem šoreiz melnkalnietim neizdevās aizsniegties.

Kā vēsta ārzemju mediji, spriedze spēlētāju tunelī esot bijusi tik liela, ka UEFA delegātam bija nepieciešams izsaukt policiju, kas iejaucās situācijas normalizēšanā un nepieļāva emociju jaunu eskalāciju.

UEFA pagaidām vēl nav paziņojusi, vai tiks pieņemti kādi sodi. Izdevums "The Athletic", atsaucoties uz anonīmie avotiem, vēsta, ka UEFA notikušo neatstās neskatītu un pieņems disciplināros sodus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!