Foto: Reuters/Scanpix

Nespēlējot Latvijas futbola izlases pussargam Aleksandram Cauņam, viņa pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA trešdien nespēja pārvarēt UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīru. Savukārt par pēdējām sacensību astotdaļfināla dalībniecēm kļuva Anglijas čempione Mančestras "City" un Vācijas vienība Gelzenkirhenes "Schalke 04".

E apakšgrupas sestās kārtas spēlē trešdien CSKA ar 0:3 (0:1) izbraukumā piekāpās Vācijas spēcīgākajai vienībai Minhenes "Bayern", bet Cauņa palika rezervē.

Kamēr "Bayern" komanda jau iepriekš bija nodrošinājusi pirmo vietu apakšgrupā, CSKA vienībai šajā spēlē derēja tikai uzvara, turklāt bija jācer uz labvēlīgu iznākumu arī duelī starp Itālijas vicečempioniem "AS Roma" un Mančestras "City".

Tomēr paši CSKA futbolisti cieta neveiksmi. Pa vieniem vārtiem šajā mačā guva Tomass Millers, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, aizsargs Sebastjans Rode un Mario Gēce.

Tikmēr spēlē Romā uzvaru ar 2:0 (0:0) guva viesi no Mančestras. Šajā mačā pa reizei izcēlās franču pussargs Samirs Nasrī un argentīnietis Pavlo Savaleta.

Grupas noslēguma kopvērtējumā sešās kārtās "Bayern" tika pie 15 punktiem, otro vietu ar astoņiem punktiem izcīnīja "City", bet "AS Roma" un CSKA sacensības noslēdza ar pieciem punktiem. Tomēr trešo vietu un iespēju sezonu turpināt UEFA Eiropas līgā izcīnīja Itālijas vienība.

Spēlējot CSKA komandas rindās, Cauņa 2011.gada nogalē kļuva par otro Latvijas futbolistu, kurš precīzi sitis UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā. Spēlējot Kijevas "Dinamo" komandas sastāvā, trīs vārtus Eiropas spēcīgākajā turnīrā savulaik bija guvis Māris Verpakovskis.

Pirms Cauņas UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā bija spēlējuši četri latvieši - Igors Stepanovs, Andrejs Štolcers, Verpakovskis un Juris Laizāns.

Tikmēr pēdējo ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu trešdien izcīnīja "Schalke 04", kas G apakšgrupas mačā ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Slovēnijas vienību "Maribor", vienīgos vārtus 62.minūtē gūstot Maksam Meijeram.

Līdz ar to otro sezonu pēc kārtas no UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra izkļuvušas visas četras Vācijas vienības.

Vēl vienā šīs grupas mačā "Schalke 04" galvenā konkurente Lisabonas "Sporting" no Portugāles nespēja sagādāt pārsteigumu un ar 1:3 (0:2) izbraukumā zaudēja Anglijas komandai Londonas "Chelsea".

Šīs grupas noslēgumā "Chelsea" guva 14 punktus, tai ar astoņiem punktiem sekoja "Schalke 04", bet "Sporting" palika trešā ar septiņiem punktiem. Tikmēr "Maribor" sešās spēlēs tika pie trīs punktiem.

F grupas līderu spēlē trešdien Spānijas grands "Barcelona" ar 3:1 (2:1) savā laukumā pieveica Francijas čempionus Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Vārtus mačā guva vienību lielākās zvaigznes - mājiniekiem precīzi sita Lionels Mesi, Neimars un Luiss Suaress, bet PSG rindās Zlatans Ibrahimovičs.

Mesi tagad ar 76 precīziem sitieniem panāca Raulu Eirokausu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju galvgalī, bet par vienu sitienu no viņiem atpaliek Madrides "Real" zvaigzne Krištianu Ronaldu. Tikmēr PSG šajā mačā cieta pirmo zaudējumu šosezon.

Vēl vienā šīs grupas cīņā Nīderlandes komanda Amsterdamas "Ajax" ar 4:0 (1:0) sagrāva Nikosijas "Apoel" no Kipras. Šajā mačā ar diviem vārtiem atzīmējās dānis Lase Šēne.

Grupā "Barcelona" uzvarēja ar 15 punktiem, PSG tika pie 13 punktiem, bet "Ajax" un "Apoel" guva attiecīgi piecus un vienu punktu.

Tikmēr H grupā ar vēl vienu zaudējumu sezonu noslēdza Latvijas vārtsarga Germana Māliņa pārstāvētais Baltkrievijas klubs Borisovas BATE, kas ar 0:2 (0:0) izbraukumā piekāpās Bilbao "Athletic" no Spānijas. Māliņš atkal palika ārpus pieteikuma, bet BATE sasniedza jaunu rekordu, Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā ielaižot 24 vārtus.

Tāpat vēl vienā spēlē Portugāles komanda "Porto" nospēlēja 1:1 (0:0) ar Ukrainas vienību Doņeckas "Šahtar".

H grupas noslēguma kopvērtējumā "Porto" un "Šahtar" ar 14 un deviņiem punktiem ieņēma pirmās divas vietas, "Athletic" ar septiņiem punktiem bija trešā, bet BATE kontā bija trīs punkti.

Kā ziņots, no A, B, C un D apakšgrupām izslēgšanas spēles sasniedza Spānijas komandas Madrides "Real" un Madrides "Atletico", Vācijas vienības Leverkūzenes "Bayer" un Dortmundes "Borussia", Itālijas čempione Turīnas "Juventus", Francijas komanda "Monaco", Šveices spēcīgākā vienība "Basel" un Londonas "Arsenal" no Anglijas.

Grupu turnīrā 32 komandas bija salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļuvušas astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Astotdaļfināla izloze tiks aizvadīta nākamajā pirmdienā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!