Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Manchester United" ceturtdien ar graujošu uzvaru spēra platu soli pretī iekļūšanai UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā, astotdaļfināla pirmajā spēlē viesos ar 5:0 (1:0) sagraujot Austrijas klubu Lincas LASK.

Pirmajā puslaikā vienīgie vārti tika gūti 28. minūtē, kad Odions Igalo no soda laukuma robežas trieca bumbu zem pārliktņa. Otrajā puslaikā, 58. minūtē, Denjels Džeimss no tālas distances panāca 2:0, bet pārējie trīs vārti tika gūti mača nogalē.

Vispirms, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, uzbrukuma smailē nonāca Huans Mata, kurš raidīja trešo bumbu mājinieku vārtos. Otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē Meisons Grīnvuds no kreisās puses ielauzās soda laukumā un panāca 4:0, bet minūti vēlāk punktu "United" uzvarai pielika Andreass Pereira, kurš sita no ļoti tālas distances, bumbai pirms vārtiem atsitoties pret zemi un ielidojot tīklā.

Tāpat tuvu iekļūšanai ceturtdaļfinālā ir arī Šveices klubs "Basel", kas viesos ar 3:0 (1:0) negaidīti pārspēja Vācijas bundeslīgas komandu Frankfurtes "Eintracht". Bāzeles komandā vārtus guva Samuēle Kampo, Kevins Bua un Fabiāns Fraijs.

Daudz cerīgāk uz ceturtdaļfinālu var raudzīties cita Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer", kas viesos ar 3:1 (1:0) apspēlēja Glāzgovas "Rangers". Vācijas vienībā vārtus guva Kaijs Havercs, Arangiss un Leons Beilijs, bet laukuma saimniekiem izcēlās Džordžs Edmundsons.

Citviet Pirejas "Olympiacos" divas trešdaļas mača spēlēja mazākumā, taču tas netraucēja mājās cīnīties neizšķirti 1:1 (0:0) ar Anglijas premjerlīgas klubu Vulverhemptonas "Wanderers". Mājiniekiem izcēlās Jusefs El Arabi, bet viesiem vārtus iesita Pedru Netu.

Citā spēlē Ukrainas čempione Doņeckas "Šahtar" izbraukumā ar 2:1 (1:0) uzveica "Wolfsburg" komandu. Viesiem atzīmējās Žuniors Morāess un Markoss Antoniu, bet mājiniekiem precīzs bija Džons Brukss.

Abas komandas pirmajā puslaikā nerealizēja pa "pendelei".

Covid-19 vīrusa dēļ nenotika divi Spānijas un Itālijas komandu dueļi – "Sevilla" - "AS Roma" un Milānas "Inter" - "Getafe". Mači Frankfurtē, Lincā, Pirejā, Volfsburgā un Glāzgovā notika aiz slēgtām durvīm, bet Stambulā līdzjutējiem nebija liegts apmeklēt cīņu.

Atbildes mači paredzēti nākamajā nedēļā, taču vēl nav zināms, kādas korekcijas kalendārā ieviesīs koronavīrusa piesardzības pasākumi.

Šīs sezonas UEFA Eiropas līgas fināls notiks 27. maijā Polijas pilsētā Gdaņskā.

Pagājušajā sezonā UEFA Eiropas līgā finālā tikās divi Londonas klubi, "Chelsea" komandai ar 4:1 sagraujot "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!