Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas 30.kārtas mačā Mančestras "United" piektdien viesos tikai mača galotnē ar 11 metru soda sitienu atspēlēja vienu vārtu deficītu mačā pret Totenhemas "Hotspur".

Totenhemas "Hotspur" savā laukumā spēlēja 1:1 (1:0) ar Mančestras "United".

Mājiniekiem vārtus mača 27.minūtē skrējienā uz pretinieku vārtiem, pa ceļam izvairoties no trim pretspēlētājiem, guva nīderlandietis Stēvens Bergvijns.

Tikai piecas minūtes iepriekš brīnumainā veidā viesu spēlētāja Markusa Rešforda sisto bumbu bija atsitis vārtsargs Igo Lorī. Arī 30.minūtē abu šo futbolistu divcīņā pārāks bija Lorī. 67.minūtē Lorī "atstāja jaņos" arī Antonī Martialu, vēlreiz izcili nosargādams vārtus.

Tomēr 81.minūtē Lorī nācās kapitulēt pēc Brunu Fernandeša izpildītā 11 metru soda sitiena, ko nopelnīja Eriks Daiers, - 1:1.

90.minūtē Lorī varēja nākties atvairīt vēl vienu 11 metru soda sitienu. Tiesnesis Džonatans Moss jau fiksēja pārkāpumu, taču pēc videoieraksta noskatīšanās savu viedokli mainīja, atceļot soda sitienu.

"United" ar 46 punktiem saglabāja piekto vietu turnīra tabulā - pēdējo, kas dod tiesības startēt Eiropas kausos - Eiropas līgā. Savukārt Londonas klubs ar 42 punktiem ieņem astoto vietu tabulā.

Otrā piektdienas mačā līgas pastarīte Noridžas "City" spēra vēl vienu soli tuvāk izkrišanai no līgas, ar 0:3 (0:0) piekāpjoties "Southampton".

Viesi uzvaru nodrošināja otrā puslaika sākumā, kad piecu minūšu laikā vispirms Dnijs Ingss pēc Stjuarta Ārmstronga piespēles 49.minūtē beidzot ieņēma mājinieku vārtus, bet piecas minūtes vēlāk abi apmainījās lomām, vārtus gūstot Ārmstrongam.

79.minūtē rezultāta starpību trīskāršoja Neitans Redmonds, un viesi varēja ķerties pie visām piecām spēlētāju maiņām, lai pietaupītu spēkus citām cīņām.

Ar 37 punktiem 30 mačos "Southampton" pakāpās uz 13.vietu turnīra tabulā, atrodoties desmit punktu attālumā no izkrišanas uz pēc spēka otro līgu. Savukārt Noridžas "City" līdz glābjošajai 17.vietai ir sešu punktu deficīts.

Pēc 29 kārtām pārliecinošā vadībā ar 82 punktiem ir "Liverpool", kas par 22 punktiem apsteidz Mančestras "City". Tālāk ar 53 punktiem Lesteras "City", bet pirmo četrinieku ar 48 punktiem noslēdz Londonas "Chelsea".

Sezonas pārtraukums premjerlīgā tika izziņots 13.martā, bet pirmos treniņus nelielās grupās spēlētāji aizvadīja maija izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!