Foto: Reuters/Scanpix
Pārliecinošu uzvaru UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināla atbildes spēlē trešdien izcīnīja Anglijas vienība Mančestras "United", kas savā laukumā ar 4:1 (2:1) pieveica Vācijas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Abu komandu pirmajā mačā "United" izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 2:0, tādējādi divu spēļu summā Mančestras klubs triumfēja pārliecinoši ar 6:1.

Trešdien notikušajā atbildes spēlē pēc Antonio Valensijas un Derona Gibsona precīziem sitieniem mājinieki 31.minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 35.minūtē Hosē Manuels Hurado vienus vārtus atguva.

Tomēr otrajā puslaikā Mančestras "United" pārliecinoši kontrolēja mača gaitu, kas noveda pie tā, ka brazīliešu pussargs Andersons četru minūšu laikā guva divus vārtus un panāca cīņas galīgo iznākumu 4:1.

"Schalke 04" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar rezultātu 7:3 negaidīti pārliecinoši uzvarēja pēdējo piecu gadu Itālijas čempionus un pagājušās sezonas Čempionu līgas turnīra uzvarētājus Milānas "Inter", bet "United" divu spēļu summā ar 3:1 pieveica aizvadītās sezonas Anglijas čempionvienību Londonas "Chelsea".

Par pirmo turnīra finālisti otrdien kļuva iepriekšējo divu sezonu Spānijas čempionvienība "Barcelona", kas pusfinālā divu spēļu summā ar 3:1 apspēlēja otru Spānijas superklubu Madrides "Real".

Madrides "Real" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar rezultātu 5:0 apspēlēja Anglijas komandu Totenhemas "Hotspur", bet "Barcelona" divu spēļu summā ar 6:1 pārliecinoši apspēlēja Ukrainas komandu Doņeckas "Šahtar".

Šīs sezonas Čempionu līgas fināls notiks slavenajā Vemblija stadionā Londonā 28.maijā.

"Barcelona" un Mančestras "United" komandas Čempionu līgas finālā spēlēja arī 2008./09.gada sezonā. Toreiz Spānijas klubs uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Zīmīgi, ka tagadējais "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola tieši Vemblija stadionā 1992.gadā pirmoreiz uzvarēja šajā turnīrā kā spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!