Foto: AP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas jaunajā sezonā pie pirmās uzvaras pirmdien, 22. augustā, beidzot tika titulētais "Manchester United", ar 2:1 (1:0) pārspējot "Liverpool". Pirms spēles Mančestras ielas piepildīja vairāki tūkstoši kluba fanu, kuri kopīgā gājienā uz "Old Trafford" protestēja pret kluba īpašniekiem.

Jau vairākas sezonas pieaug Mančestras fanu neapmierinātība ar kluba īpašnieku Gleizeru ģimeni, kuru 17 gadu darbības laikā viens no populārākajiem pasaules sporta klubiem zaudējis savu spozmi. Gājienā priekā bija manāms plakāts ar uzrakstu "United for sale", aicinot Gleizeru miljardierus pārdot "Manchester United" britu miljardierim seram Džimam Retklifam.

"Manchester United" fanu grupa "The 1958" organizēja gājienu, protestējot pret to, ko tā dēvēja par "īpašību, kas sistemātiski mērdē badā un nogalina pasaules futbola lielāko futbola institūciju savas alkatības dēļ".


Šī gada maijā pirms šo komandu dueļa Mančestras fani arī sarīkoja protesta gājienu, kā dēļ nācās pārcelt spēles sākumu. Šoreiz iztika bez fanu nekārtībām, bet mančestrieši uzvarēja savus principiālos pretiniekus Anglijas premjerlīgā.

Paradoksāli, bet pirms savstarpējā dueļa komandas atradās kopvērtējuma lejasgalā – "Manchester United" ar diviem zaudējumiem bija priekšpēdējā, bet "Liverpool" ar diviem neizšķirtiem 15. vietā. Mančestrieši apņēmīgi sāka spēli un pirmajās 15 minūtēs neizmantoja vairākas iespējas, līdz 16. minūtē Džeidons Maliks Sančo panāca 1:0 mājinieku labā. Otrajā puslaikā "Liverpool" iekrita uz ātro pretuzbrukumu, ko teicami izmantoja Markuss Rešfords, panākot 2:0.

"Liverpool" izdevās pārņemt iniciatīvu un lauzt spēles gaitu mača izskaņā. Vairākas reizes mančestriešus glāba vārtsargs Davids de Hea, tomēr 81. minūtē viņš nebija glābējs – pēc stūra sitiena izspēles epizodes turpinājumā Mohameds Salahs ar galvu raidīja bumbu mājinieku vārtos.

Pēdējās minūtēs liverpūliešu pārsvars pieauga, bet "Manchester United" nervozā mača galotnē nosargāja uzvaru, tiekot pie pirmajiem punktiem sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!