Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas slavenais klubs "Manchester United" plāno piedāvāt kosmisku summu par brazīļu zvaigznes Neimara pāreju no "Barcelona", otrdien vēsta "The Sun".

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, Neimara pāreja angļu futbola grandam kopā izmaksāšot 240 miljonus sterliņu mārciņu. 130 miljoni no šīs summas ir Neimara "izpirkuma maksa", kas iekļauta viņa līgumā ar "Barcelona". Vēl aptuveni 35 miljonus klubam nāksies samaksāt nodokļos par šo darījumu, bet piecu gadu laikā futbolists algā un dažādās piemaksās saņems 75 miljonus, kas summā arī veidos šos 240 miljonus.

Ja Neimara iespaidīgā pāreja tomēr notiks, tad brazīlietis kļūs par vislabāk apmaksāto futbolistu. Viņa nedēļas alga būs aptuveni 300 000 sterliņu mārciņas. Tāpat tā būs visu laiku dārgākā futbolista pāreja – līdzšinējais rekordists ir Garets Beils, par kura pāreju no Totenhemas "Hotspur" spāņu grands "Real Madrid" samaksāja 85 miljonus eiro.

Tiesa, daudzi futbola eksperti jau norādījuši, ka Neimara darījums pat nav ne tuvu vidum, un viss apkārt dzirdamais ir tikai neticamas baumas un spekulācijas. Daudzi arī uzsver, ka, iespējams, runas izplata Neimara cilvēki, kuri tādējādi cenšas futbolistam izkārtot jaunu, daudz izdevīgāku līgumu ar "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!