Foto: EPA/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras "United" pirmdien smagā cīņā sasniedza UEFA Eiropas līgas pusfinālu, kur iekļuva arī Itālijas vienība Milānas "Inter".

"United" pēc pamatlaika spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Dānijas klubu "Kobenhavn", bet pagarinājumā realizēja "pendeli", mačā gūstot virsroku ar 1:0.

Mančestras futbolisti mača gaitā nepārtraukti apdraudēja dāņu vārtu drošību, taču daudzas reizes Kopenhāgenas komandu glāba vārtsargs Kārls Juhans Jonsons. Pirmā puslaika beigās Meisons Grīnvuds iedabūja bumbu "Kobenhavn" vārtos, taču aizmugures dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Pamatlaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti, līdz ar to cīņa turpinājās pagarinājumā. Vienīgo reizi Jonsons kapitulēja spēles 94.minūtē, kad pēc dāņu pārkāpuma soda laukumā 11 metru soda sitienu realizēja Brunu Fernandešs.

Līdz šim vienīgā Dānijas komanda, kas spēlējusi Eiropas otrā spēcīgākā klubu turnīra pusfinālā, ir "Brondby", kas 1991.gadā sasniedza UEFA Kausa labāko četrinieku. Zīmīgi, ka "Kobenhavn" šosezon bija Latvijas čempiones "Riga" pretiniece UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā, un daudz netrūka, lai rīdzinieku neļautu Dānijas komandai iekļūt grupu turnīrā.

Tikmēr Milānas "Inter" Diseldorfā ar rezultātu 2:1 (2:1) pārspēja Leverkūzenes "Bayer".

Milāniešus 15.minūtē vadībā izvirzīja Nikolo Barella, kurš, sitot pa zemi, bija precīzs no soda laukuma līnijas. Sešas minūtes vēlāk vēlreiz soda laukumā sekmīgi nocīnījās Romelu Lukaku, kurš kritienā ieripināja bumbu vārtos un panāca 2:0.

Nedaudz vēlāk, 24.minūtē, Kajs Havercs ar sitienu no tuvas distances vienus vārtus atguva, taču atlikušajā vairāk nekā stundā spēles rezultāts nemainījās, un "Inter" svinēja uzvaru.

Vēl divi ceturtdaļfināli plānoti otrdien Duisburgā (Vulverhemptonas "Wanderers" - "Sevilla") un Gelzenkirhenē (Doņeckas "Šahtar" - "Basel"), bet pusfināli paredzēti 16. un 17.augustā.

Fināls Ķelnē gaidāms 21.augustā.

Pērn UEFA Eiropas līgas finālā divu Londonas klubu duelī "Chelsea" ar 4:1 uzvarēja "Arsenal".

Eiropas līgā šajā sezonā finālam bija jānotiek Gdaņskā, taču tagad poļi maču uzņems nākamgad. Pēc diviem gadiem fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!