Anglijas premjerlīgas futbola klubs "Manchester United" un Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" piektdien oficiāli pavēstīja par iespaidīga darījuma noslēgšanu, kas ir lielākais sporta vēsturē.

Desmit gadu līgums, kas stājies spēkā 1.augustā, noslēgts par 750 miljoniem mārciņu (viens miljards eiro). Līdz ar to "adidas" nomainījuši "Nike" kā Mančestras komandas ekipējuma piegādātājs.

Vienotā paziņojumā abas kompānijas norādījušas, ka veikaliem piegādātais pirmais jauno fanu formu pievedums, kas bijis plānots vairāk nekā mēnesim, izpirkts piecu dienu laikā.

"No sadarbības ar "adidas" gaidām daudz - kvalitatīvu un inovatīvu ekipējumu, satriecošu mārketingu, pasaules iekarošanu un dziļu mūsu vēstures un fanu izpratni," izteicies "United" direktors Ričards Arnolds. ""adidas" mūsu cerības ir pat pārspējuši."

Pirms nedēļas "adidas" noslēdza līgumu arī ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzni Džeimsu Hārdenu, kura vērtība tiek lēsta 200 miljonu ASV dolāru (180 miljonu eiro) apmērā.

Kā zināms, šogad "adidas" nepagarināja līgumu kā NBA tehniskais sponsors un viņu vietā no 2017./2018.gada sezonas, kad būs noslēdzies līdzšinējais līgums, stāsies galvenais konkurents "Nike".

"adidas" daļa ASV tirgū nepārtraukti samazinās, un šobrīd uzņēmums ir vien trešajā vietā aiz "Nike" un "Under Armour". Tomēr uzņēmums iepriekš vēstīja, ka pēc līguma ar NBA beigām noslēgs aptuveni 500 jaunus individuālos līgumus ar sportistiem basketbolā, futbolā un beisbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!