Foto: EPA/LETA
Argentīnas futbola zvaigzne un bijušais šīs valsts izlases galvenais treneris Djego Maradona, sestdien aizvadot pirmo preses konferenci kā Apvienoto Arābu Emirātu kluba "Al Wasl" galvenais treneris, nosaucis Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) bosus par dinozauriem.

Komentējot nesenās FIFA prezidenta vēlēšanas, kurās 75 gadus vecais Zeps Blaters ceturto reizi tika ievēlēts amatā, Maradona sacīja, ka organizācijā ir pamatīga stagnācija un pēc vēlēšanām nekas nemainīsies.

"Viss paliks kā bijis... FIFA ir liels muzejs un viņi[vadītāji] ir dinozauri, kuri negrib šķirties no savas varas. Mani neizbrīna, ka Blaters tika pārvēlēts, jo viņi par savējiem rūpējas. Viņi[FIFA} vadība tur paliks, kamēr būs 105 gadus veci. Es cerēju, ka viņi atkāpsies, taču nevajag lolot ilūzijas," skarbs bija argentīnietis.

Maradona uzskata, ka Blaters maz ko saprot no futbola. Viņš savulaik ticis aicināts pievienoties FIFA ģimenei, taču argentīnietis atbildējis, ka tā nav ģimene ja neviens nespēlē futbolu. "Daudzi cilvēki man piekritīs, ka šobrīd daudz lietas futbolā nav skaidras, bet cilvēki, kas skatās futbolu to nav pelnījuši," sacīja futbola leģenda.

Maradona Dubaijā ieradās piektdien, lai parakstītu divu gadu darba līgumu ar "Al Wasl" - komandu, kas septiņas reizes kļuvusi par valsts čempioni, taču pēdējo reizi uzvarot 2007. gadā. Preses konferenci sestdien, kura notika piecu zvaigžņu viesnīcā uz mākslīgi izveidotas salas, apmeklēja ap 100 žurnālistu un 20 TV kompāniju filmēšanas grupu, tostarp arī no Spānijas un Japānas.

Ažiotāža pēc Maradonas ierašanās pamatīgi kontrastē ar līdzšinējo interesi par komandu, kuras spēles klātienē šosezon vidēji skatījušies tikai 3360 līdzjutēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!