Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lietuvas čempione futbolā Marijampoles "Sūduva" trešdien UEFA Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā savā laukumā ar 3:1 (3:0) pārspēja Kipras klubu Nikosijas APOEL, kas vēl pagājušajā sezonā spēlēja šo sacensību grupu turnīrā.

Visus trīs vārtus mājinieki pirmajā puslaikā guva desmit minūšu laikā, kad uzreiz ar trim vārtiem izcēlās futbolists no Kirasao Rigino Sisīlija. Vienīgos vārtus, kas var būt arī izšķiroši, APOEL guva vien 94. minūtē.

Iepriekšējā sezonā APOEL spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kur pretī stājās tādi slaveni klubi kā Madrides "Real", Totenhemas "Hotspur" un Dortmundes "Borussia". Kipras klubs turnīra nākamajā kārtā neiekļuva.

"Sūduva" pagājušajā sezonā palika soli no dalības UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, turklāt kvalifikācijā tika pieveikta Latvijas komanda "Liepāja".

Zīmīgi, ka "Sūduva" un APOEL pāra uzvarētāja UEFA Čempionu līgas atlases nākamajā kārtā tiksies ar labāko no Serbijas kluba Belgradas "Crvena zvezda" un Latvijas vienības Jūrmalas "Spartaks" dueļa. Trešdien šo abu komandu cīņa Rīgā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Tikmēr citiem UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā mačā negaidītu neveiksmi piedzīvojusi pazīstamā Norvēģijas komanda Tronheimas "Rosenborg", kas viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Islandes vienībai Reikjavīkas "Valur".

Vienīgos vārtus šī mača 84. minūtē iesita Eidurs Sigurbjernsons.

"Rosenborg" līdz šim UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā piedalījusies 11 reizes.

Otrdien ar neveiksmi UEFA Čempionu līgas atlasi sāka Igaunijas labākā vienība Tallinas "Flora", kas savā laukumā pārliecinoši ar 1:4 (0:2) piekāpās Beerševas "Hapoel" no Izraēlas.

"Hapoel' iepriekšējās divas sezonas ir spēlējusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.

Nākamajā kvalifikācijas kārtā iekļūs komandas, kas uzvarēs divu spēļu summā, kamēr neveiksminieces Eirokausu sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas atlasē. Atbildes spēles gaidāmas nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!