Foto: Latvijas Futbola federācija

Pēc emocijām bagātās spēles pret Serbijas vienaudžiem (2:2) Latvijas U-21 izlase otrdienas mačā pret Igauniju (1:1) gaidīja sarežģītu cīņu, un tajā komandai, lai tiktu pie kārotās uzvaras, pietrūka kvalitātes uzbrukumā, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Basovs, savukārt vārtu autors Marko Regža norādīja, ka spēlēt lietainajos apstākļos nav bijis viegli, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka Latvijas U-21 izlase otrdien Jelgavā 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 ar Igauniju. Turnīra kopvērtējumā Latvijas izlase ar četriem punktiem septiņās spēlēs noslēdz savu apakšgrupu, esot sestajā vietā.

"Spēle bija ļoti grūta – pēc emocionālās cīņas pret Serbiju šodien gaidījām, ka būs sarežģīta cīņa," pēc spēles žurnālistiem pauda izlases treneris Aleksandrs Basovs. "Pretinieks vairāk spēlēja no aizsardzības, tāpēc pārtraukumā puišiem teicu, ka pat viena kļūda var daudz maksāt. Uzskatu, ka mēs šodien dominējām un vairāk kontrolējām bumbu, taču uzbrukumā neizdarījām visu, ko varējām. Rezultāts mūs apbēdina, bet oktobrī būs vēl divas spēles, kurām tagad gatavosimies."

Latvijas pieaugušo valstsvienībai rodoties sastāva problēmām, no U-21 izlases tika izsaukts Raimonds Krollis. Tas patraucējis jauniešu valstsvienībai, nenoliedza treneris.

"Pēc Kroļļa došanās uz nacionālo izlasi pietrūka rotācijas uzbrukumā, lai šodien pastiprinātu priekšējo līniju. Nevaram šajā pozīcijā lepoties ar rezervēm arī ārpus pašreizējā izlases sastāva. Visi ir gatavi spēlēt, taču jāsaprot, ka pašreizējā izlases modelī ne visiem ir pietiekoši daudz pieredzes šāda līmeņa mačos. Bija disciplīna aizsardzībā, bija labas pārejas, taču iztrūka meistarības," sprieda Basovs.

"Mūsu mērķis ir uzvaras, taču situācija šodien ir tāda, kāda tā ir. Jāstrādā! Mums jāuzlabo situācija tabulā, jo pēdējā vieta ir pēdējā vieta," neslēpa treneris.

Pēc spēles pārdomās dalījās arī uzbrucējs Marko Regža, kurš šajā kvalifikācijas turnīrā guvis jau četrus vārtus: "Iespējams, negaidījām, ka pretinieks spēlēs tik zemu – pārslēdzāmies tikai otrajā puslaikā. Uzbrucējiem bija maz brīvo zonu, bija daudz jāspēlē ar garajām piespēlēm. Mums vajadzēja izveidot ko vairāk pie pretinieku vārtiem. Nebija viegli spēlēt tik lietainos apstākļos, taču tāds ir futbolistu liktenis. Vajadzēja izraut uzvaru. Ir neliela vilšanās, taču strādājam tālāk, jo mūs gaida svarīgas spēles."

E grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 17 punktiem septiņās spēlēs ieņem Krievija, 13 punkti sešos dueļos ir Polijai, pa astoņiem punktiem sešos un septiņos mačos ir Bulgārijai un Serbijai, bet pa četriem punktiem septiņās cīņās – Igaunijai un Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!