Foto: AFP/Scanpix
Spānijas izlases aizsargs Havi Martiness trešdien oficiāli pievienojās Vācijas bundeslīgas futbola klubam Minhenes "Bayern" par rekordlielu summu, vēsta vienība.

Par 23 gadus vecā spēlētāja iegūšanu "Bayern" komanda samaksāja 40 miljonus eiro (28,1 miljonu latu), kas tagad ir lielākā summa bundeslīgas vēsturē. Tieši šāda summa ir ierakstīta Martinesa pašreizējā līgumā.

Martiness trešdien sekmīgi izgāja "Bayern" medicīniskās pārbaudes un ar vienību parakstīja līgumu uz pieciem gadiem.

Zīmīgi, ka vēl otrdien Martiness trenējās ar savu līdzšinējo komandu Bilbao "Athletic" no Spānijas, bet vēlāk vakarā viņš ieradās Minhenē.

Šim darījumam bija jānotiek steidzami, jo jau piektdien aizvērsies spēlētāju pāreju logs.

Kā ziņots, "Bayern" komanda augusta vidū piekto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja Vācijas Superkausa izcīņā. Finālā Minhenes futbolisti ar rezultātu 2:1 (2:0) uzvarēja valsts pēdējo divu gadu čempionvienību Dortmundes "Borussia".

Pagājušajā sezonā "Borussia" vienība triumfēja gan bundeslīgas čempionātā, gan valsts kausa izcīņas turnīrā.

Martiness "Athletic" komandā spēlēja kopš 2006.gada. Spānijas izlasē viņš laukumā devies astoņos mačos un bijis pieteikts gan 2010.gada Pasaules kausa finālturnīram, gan arī 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Abās šajās sacensībās Spānijas izlase uzvarēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!