Foto: AFP/Scanpix/LETA
Atceltā Eiropas Superlīgas projekta organizatori plāno slēgtas līgas vietā veidot visiem kontinenta klubiem atvērtu līgu, liecina Vācijas ziņu aģentūras DPA rīcībā nonācis dokuments.

Eiropas Komisijai un Eiropas Parlamentam veidotajā dokumentā kritizēta Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līga.

Gaidāms, ka nākamajā vasarā Eiropas Savienības Tiesa pieņems lēmumu, vai UEFA var arī turpmāk būt vienīgais futbola pasākumu regulators un organizators kontinentā.

Tiesa iepriekš ir atbalstījusi plašāku sacensību daudzveidību citos sporta veidos, piemēram, basketbolā un slidošanā.

Arī Vācijas laikraksti "Frankfurter Allgemeine Zeitung" un "Wirtschaftswoche" ir vēstījuši par koncepciju veidot alternatīvu Čempionu līgai, kurā piedalītos 20 klubi un vēl 20 klubi spēlētu zemākā līgā. Šie klubi vienlaikus varētu spēlēt arī savās vietējās līgās.

Idejas virzītāji uzstāj, ka Čempionu līgā ir parāk maz augstākās kvalitātes spēļu, tādējādi labākajiem spēlētājiem nav pietiekami bieži jāsacenšas ar savam līmenim atbilstošiem futbolistiem, kā arī labākās spēles notiek, sezonai tuvojoties izskaņai, kā rezultātā jaunākajām paaudzēm zūd interese par futbolu un sarūk skatītāju skaits.

Sākotnēji 12 Eiropas futbola grandi aprīlī plānoja izveidot pastāvīgu Superlīgu, tomēr dažu dienu laikā plāni izjuka, jo līdzjutēju, līgu un valdību pretestības dēļ no projekta izstājās seši Anglijas klubi, kā arī pa trim Itālijas un Spānijas klubiem.

Pagaidām tikai Madrides "Real", "Barcelona" un Turīnas "Juventus" nav atteikušies no idejas izveidot jaunu līgu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!