Aprīļa sākumā par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez vadītāja apliecības aizturēts "Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdervienības "Liepāja" kapteinis Luiss Paulu Ilariu jeb Dodo, vēsta "sportacentrs.com".

Brazīliešu futbolists sezonas pirmajās trijās spēlēs bija viens no liepājnieku līderiem, bet pēdējās divās spēlēs nav bijis komandas pieteikumā. Pēdējo spēli Dodo aizvadīja 1. aprīlī, bet, visticamāk, nākamajā dienā aizturēts Vēju pilsētā.

Portāls "Liepājniekiem" 4. aprīlī vēstīja, ka "sestdien (2. aprīlī.) ap pulksten 23 Liepājā, Baznīcas ielā, vīrietis vadīja automašīnu "Mercedes Benz CLA", būdams alkohola reibumā un bez vadītāja apliecības. Viņa izelpā fiksētas 1,95 promiles." Valsts policija apstiprinājusi, ka pie stūres bijis 1987. gadā dzimis vīrietis – Dodo ir šajā gadā dzimis, turklāt sociālajos tīklos viņš redzams pie "Mercedes Benz" mašīnas.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā un bez tiesībām. Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kā vēsta "sportacentrs.com", Dodo atsācis treniņus ar komandu un ceturtdienas, 14. aprīļa, vakarā varētu doties laukumā mājas spēlē pret "Auda". "Liepājas" galvenais treneris Kirils Aļševskis iepriekš medijiem norādījis, ka Dodo bijis apslimis, tādēļ nav bijis sastāvā. Arī "Liepāja" pārstāvis Dāvids Jansons portālam "sportacentrs.com" norādījis, ka brazīlieša izkrišana no sastāva bijusi saistīta ar slimību, bet par iespējamām citām problēmām nemācēja teikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!