Ungārijā dzimušais krievu uzņēmējs Romāns Dubovs, kurš finansiāli atbalsta Latvijas virslīgas klubu "Riga" FC, izrāda interesi par Francijas augstākās līgas ("Ligue 1") vienības AS "Saint-Etienne" iegādi, ziņo mediji "L'Equipe" un "goal.com".

Dubovs un citi uzņēmuma "Total Sports Investments" (TSI) pārstāvji svētdien klātienē apmeklēja maču starp "Saint-Etienne" un "Paris Saint-Germain" vienībām, kurā Parīzes klubs uzvarēja ar rezultātu 3:1.

Biznesmenis un esošā Sentetjēnas kluba vadība jau uzsākuši pārrunas par potenciālu darījumu, raksta mediji. Sarunas ritot labi, un Dubovs esot gatavs par kluba iegādi samaksāt 100 miljonus eiro, ziņo "L'Equipe".

Latvijā pēc vārda labāk zināms ir Dubova biznesa partneris Sergejs Lomakins, kurš dēvējams par trīskārtējo Latvijas čempionu "Riga" FC neoficiālo īpašnieku. Veikalu tīkla "Fix Price" līdzīpašnieks gan iekļauts "melnajā sarakstā" jeb to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijā ir aizliegta.

Tiesa, gan "Riga" FC, gan Kipras vienību "Pafos" un Krievijas trešās augstākās līgas vienību Maskavas "Rodina" finansiāli uztur ne tikai Lomakins, bet arī Dubovs. Abi iekļauti katra cieši saistītā kluba vadībā, iepriekš rakstījis medijs "The Athletic", kas par šo tematu arī intervēja pašu Romānu Dubovu.

Ungārijā dzimušais Dubovs plašākai sporta publikai zināms kā bijušais Anglijas premjerlīgas vienības "Portsmouth" kapitāla daļu īpašnieks. Klubu 2011. gada vasarā iegādājās tā brīža "Latvijas Krājbankas" īpašnieks Vladimirs Antonovs, kurš gan pēc pusgada saskārās ar dažādām tiesiskām problēmām un atteicās no kluba vadīšanas. Antonova biznesa partneris Dubovs šajā skandālā par jebkādiem noziegumiem netika apsūdzēts.

Krievu izcelsmes uzņēmējam sporta vidē ir plašas intereses. Viņš finansiāli bijis iesaistīts Pirmajā formulā (F-1), Pasaules rallija čempionātā (WRC), kā arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Spartak". TSI mājaslapā starp vairākiem "partneriem" norādīts arī "Riga" FC kluba logo.

Dubovs pirms desmit gadiem veiktā intervijā portālam "sports.ru" arī atzina, ka viņa un Antonova pārstāvētās Krievijas "Konvers grupas" īpašumā ir arī aviokompānijas daļas, ar to, visticamākais, domājot tieši "airBaltic".

1919. gadā dibinātais "Saint-Etienne" klubs izcīnījis desmit "Ligue 1" čempiontitulus. Pēdējoreiz vienība gan triumfēja 1981. gadā, bet lielākā daļa triumfu gūti 1960. un 1970. gados. Šī gada 14. aprīlī kluba direktoru valde paziņoja, ka komanda tiek pārdota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!