Foto: F64

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) uz 90 dienām diskvalificējusi tiesnesi Sergeju Lapočkinu, kurš neesot ziņojis, ka ticis uzrunāts par futbola klubu "Ventspils" un "Bordeaux" savstarpējās UEFA Eiropas līgas atlases turnīra spēles rezultātu sarunāšanu, ziņo medijs "sport24.ru".

Diskvalifikācija spēkā stājusies 25. martā. Savukārt krievu tiesneša pārkāpums bijis fakts, ka viņš nav pabrīdinājis attiecīgās futbola organizācijas par saņemto piedāvājumu piedalīties spēles rezultāta ietekmēšanā.

Lapočkins uzrunāts saistībā tieši ar abu komandu pirmo spēli. Tā notika Ventspilī, bet uzvaru ar rezultātu 1:0 izcīnīja spēcīgā Francijas vienība. Atbildes spēlē ventspilnieki piekāpās ar rezultātu 1:2, nākamajā kārtā iekļūstot "Bordeaux".

UEFA par informāciju uzzinājusi, pateicoties Latvijas tiesībaizsardzības iestāžu darbam, uzsver medijs. Tās kādā krimināllietā guvušas piekļuvi apsūdzētās personas telefonam, kurā atrasta sarakste ar Lapočkinu.

Jau pērn tapis zināms, ka Lapočkins varētu būt saistīts ar futbola spēļu rezultātu sarunāšanu. Tiesnesim pēc mača starp Krievijas premjerlīgas komandām "Spartak" un "Lokomotiv" veikta melu detektora pārbaude, bet spēles gaitā viņš veicis divus plaši apstrīdētus lēmumus par epizodēm soda laukumā, kā arī noraidījis vienu futbolistu.

UEFA arīdzan ir aizdomas, ka Lapočkins sadarbojies ar bijušo tiesnesi Pāvelu Stipidiju, kurš Latvijā "totalizatoru skandāla" dēļ ticis pat aizturēts, zināms "Metaratings". Stipidijs šo informāciju noliedzis un apgalvo, ka nekad nav viesojies Latvijā.

"Ventspils" otro kvalifikācijas kārtu, kurā bija jāspēlē pret Bordo komandu, sasniedza, pateicoties pārliecinošai uzvarai (8:3) divu spēļu summā pret Albānijas vienību "Lufterari". Toreiz plašu uzmanību izsauca atbildes spēle, kurā par aizdomām liecināja bukmeikeru koeficientu likmju svārstības, kā arī ļoti īpatnēji ventspilnieku vārti, nodrošinot uzvaru ar rezultātu 3:2. Albānijas prese pēc spēles plaši nosodīja komandu, kura šķietami pieļāva vārtu guvumu, norādot uz bažām, ka spēles gaita bijusi sarunāta.

Portāls "Delfi" jau vairakkārt rakstījis par krimināllietu Daugavpils tiesā, kurā apsūdzēts Daugavpils "Daugava" komandas neformālais vadītājs Oļegs Gavrilovs un tehniskais direktors Jevģēnijs Klopovs. Gavrilovs un Klopovs tā saucamajā "totalizatoru lietā" apsūdzēti par naudas līdzekļu piesavināšanos un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!