Foto: AP/Scanpix

Melnādainie futbolisti varētu boikotēt 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā, ja tur turpināsies rasisms, uzskata Anglijas kluba "Manchester City" un Kotdivuāras izlases spēlētājs Jaja Turē, vēsta ārzemju masu mediji.

Pēc trešdien notikušās UEFA Čempionu līgas spēles starp Maskavas CSKA un "Manchester City" pussargs paziņoja, ka cīņas laikā vairākkārt saskāries ar rasistiskiem apvainojumiem.

"Ja pirms došanās uz Krieviju mums nebūs pārliecība par mierīgu Pasaules kausu, mēs nebrauksim," izteicies futbolists.

Turē izteicieniem pievienojies organizācijas "Futbols pret rasismu Eiropā" vadītājs Pjara Povars, kurš aizstāv futbolistu. "Es viņu nenosodu. Futbolisti šodien ir pats spēcīgākais ierocis. Ja viņi atteiksies braukt, Pasaules kauss nenotiks, vai arī tas būs maznozīmīgāks. Situācija Krievijā ar rasisma izpausmēm futbolā ir drausmīga."

UEFA pēc notikušā jau informējusi CSKA, ka klubam draud sankcijas, un uzsākusi notikušā izmeklēšanu.

CSKA pēc spēles pauda sašutumu par Turē izteicieniem, jo arī spēles video ierakstā Maskavas komandas vadība nav saskatījusi nekādus rasistiskus apvainojumus. Pārsteigts par Turē izteicieniem bija arī CSKA uzbrucējs, Turē komandas biedrs valstsvienībā Sejdu Dumbja, kurš uzskata, ka Turē ir "manāmi kaut ko pārpratis".

CSKA lietu UEFA izskatīs un lēmumu pieņems 30. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!