Foto: AP/Scanpix

Pasaules futbola spīdeklis Lionels Mesi sestdien ar kompensācijas laika ceturtajā minūtē realizētu 11 metru soda sitienu nodrošināja "Barcelona" komandai uzvaru Spānijas futbola čempionāta cīņā pret sīksto "Valencia" vienību, ko gan aizēnoja veterāna Andresa Injestas trauma.

"Barcelona" viesos svinēja panākumu ar 3:2 (1:0), lai gan cīņas gaitā Katalonijas klubs arī paguva būt iedzinējos.

Aizraujošajā cīņā rezultātu atklāja tieši argentīnietis Mesi, kurš precīzi sita cīņas 22.minūtē. Tomēr otrā puslaika sākumā pārsvars bija laukuma saimniekiem, kuri četru minūšu laikā pēc Munira El Hadadi un Rodrigu sitieniem izvirzījās vadībā ar 2:1.

Iedzinējos "Barcelona" atradās vien sešas minūtes, Luiss Svaress 62.minūtē atjaunoja neizšķirtu 2:2, bet mača liktenis tika izšķirts kompensācijas laikā. Mājinieku spēlētājs Ajmens Abdenurs savā soda laukumā nogāza Svaresu, bet "pendeli" aukstasinīgi realizēja Mesi, kuram šie bija 14.vārti šajā sezonā, kā arī piektie šajā nedēļā, jo trešdien viņš trīs reizes UEFA Čempionu līgas spēlēs sarūgtināja Mančestras "City" futbolistus.

Valensijā notikusī spēle bija ļoti emocionāla, jo jau 14.minūtē smagu ceļgala traumu guva "Barcelona" veterāns Injesta, pret kuru rupji nospēlēja Enco Peress. Tāpat karsti gāja tribīnēs, jo Valensijas kluba līdzjutēji laukumā meta dažādus priekšmetus, jau pēc mača beigām ar plastmasas pudeli trāpot pa galvu "Barcelona" brazīliešu zvaigznei Neimaram.

Neskatoties uz to, "Valencia" komandas vadība pēc spēles pauda sašutumu, uzskatot, ka spēles iznākumu iespaidojuši tiesneši. Mājinieki apgalvoja, ka pirmie vārti tika gūti no aizmugures stāvokļa, savukārt pirmā puslaika beigās no laukuma nācies noraidīt "Barcelona" spēlētāju Serhio Busketu.

Zīmīgi, ka "Valencia" komandai šī bija pirmā spēle savā laukumā jaunā galvenā trenera Čezāres Prandelli vadībā, kurš tikai iepriekšējā nedēļā stājās pie komandas stūres.

Uzvara "Barcelona" komandai vismaz uz dienu ļāva kļūt par čempionāta līderi. Katalonijas klubam ir 19 punkti deviņos mačos, taču tuvākie sekotāji Madrides "Atletico" un Madrides "Real", kam ir par punktu mazāk, savas šīs kārtas spēles aizvadīs tikai svētdien.

"Real" uzņems Bilbao "Athletic", bet "Atletico" viesosies pie ceturtajā vietā ar 17 punktiem esošās "Sevilla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!