Foto: AFP/Scanpix

Argentīnietis Lionels Mesi, anglis Deivids Bekhems un portugālis Krištianu Ronaldu ir trīs visvairāk pelnošie šā brīža futbolisti pasaulē, vēsta žurnāls "France Football".

Spānijas kluba "Barcelona" un Argentīnas izlases futbolista Mesi ienākumi gadā sasniedz 33 miljonus eiro (23 miljonus latu). Viņš algā no "Barcelona" saņem 10,5 miljonus eiro, vēl pusotru miljonu futbolists nopelna kā bonusus par savu sniegumu laukumā, bet 21 miljonu eiro Mesi saņem par reklāmas un citiem līgumiem.

Bijušais Anglijas izlases futbolists Bekhems, kurš pārstāv ASV klubu Losandželosas "Galaxy", gadā nopelna 31,5 miljonus, no tiem 26 par reklāmas līgumiem. Savukārt Madrides "Real" zvaigznes Krištianu Ronaldu ienākumi ir 29,2 miljoni eiro gadā, no kuriem viņš 13 miljonus saņem algā, bet pārējā nauda ir no reklāmas līgumiem un citiem ienākumiem.

Vislabāk pelnošais futbola treneris pasaulē ir portugālis Žozē Murinju, kura banka kontu gadā papildina 14,8 miljoni eiro. Murinju trenē Madrides "Real". Viņam ar 13,5 miljoniem eiro seko Francijas kluba "Paris Saint-Germain" itāliešu treneris Karlo Ančeloti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!