Foto: Reuters/Scanpix

Argentīniešu futbola superzvaigzne Lionels Mesi Spānijas grandā "Barcelona" četru gadu laikā saņems fantastisku atalgojumu, tādējādi pārliecinoši esot vislabāk apmaksātais sportists uz planētas, liecina spāņu laikrakstā "El Mundo" publicētie nopludinātie dokumenti.

2017. gadā noslēgtais līgums paredz, ka Mesi no Katalonijas kluba algā visa termiņa laikā būs saņēmis 555 237 619 eiro. Līgums futbolistam beidzas šī gada vasarā, un lielāko daļu summas viņš jau ir saņēmis. Papildus Mesi par iespaidīgā līguma noslēgšanu 2017. gadā saņēma 115 225 000 eiro bonusu un gandrīz 78 miljonus eiro kā lojalitātes bonusu. Tādējādi kopējie "Barcelona" maksājumi argentīnietim ir apmēram puse no kluba kopējiem parādiem.

"Barcelona" paziņojumā pēc publikācijas ne noliedza, ne apstiprināja "kosmisko" atalgojumu, bet vērsās pret laikrakstu un iespējamo informācijas nopludinātāju. ""FC Barcelona" kategoriski noliedz savu saistību ar publicētajiem dokumentiem, un veiks attiecīgas tiesiskas darbības pret "El Mundo" par nodarītajiem zaudējumiem, kas radušies pēc publikācijas."

""FC Barcelona" pauž atbalstu Lionelam Mesi, it īpaši, ja tiek mēģināts diskreditēt viņa tēlu un sabojāt viņa attiecības ar vienību, kurā viņš ir smagi strādājis, lai kļūtu par labāko spēlētāju pasaulē un futbola vēsturē," uzsver Katalonijas klubs.

Argentīnietis ar savu pārstāvju starpniecību arī paziņojis, ka vērsīsies pret "El Mundo" un tām "Barcelona" personām, kas iesaistītas dokumentu nopludināšanā.

Pa vienai līguma oficiālai kopijai ir pašam futbolistam un klubam. Vēl viena kopija glabājas pie Spānijas pirmās divīzijas jeb "La Liga", bet ceturtā kopija ir pie Argentīnas futbolista pārstāvētās juridiskās firmas "Cuatrecasas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!