Foto: AP/Scanpix/LETA

"Barcelona" komanda sestdien svinēja pārliecinošu uzvaru Spānijas futbola čempionāta spēlē un atgriezās kopvērtējuma pirmajā vietā.

"Barcelona" savu skatītāju priekšā ar 5:2 (4:1) uzveica "Mallorca" futbolistus.

Mājiniekus vadībā izvirzīja franču uzbrucējs Antuāns Grīzmans, kurš septītajā minūtē pēc vārtsarga Marka Andrē ter Štēgena piespēles devās reidā uz vārtiem un panāca 1:0. Desmit minūtes vēlāk Mesi pēc Grīzmana ar sitienu aiz soda laukuma robežām dubultoja "Barcelona" pārsvaru.

Puslaika otrajā pusē, 35.minūtē, mājinieku aizsardzība netika galā ar Anti Budimiru, kurš vienus vārtus atguva. Sešas minūtes vēlāk Mesi ar vēl vienu sitienu aiz soda laukuma robežām panāca 3:1, bet pēc divām minūtēm Svaress ar papēdi sāniski ieraidīja bumbu vārtos un panāca vēl lielāku pārsvaru.

Otrajā puslaikā, 64.minūtē, Budimirs pēc centrējuma soda laukumā ar galvu vēlreiz samazināja barseloniešu pārsvaru, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Mesi pēc Svaresa piespēles nokārtoja sev "hat-trick" un panāca 5:2.

Jau ziņots, ka Madrides "Real" sestdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Barselonas "Espanyol", uz brīdi kļūstot par kopvērtējuma līderi. Uzvarētājiem ar precīziem sitieniem izcēlās Rafaels Varāns un Karims Benzemā.

Vēl no vadošajām komandā Madrides "Atletico" piektdien viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Villarreal".

Čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 34 punktiem 15 spēlēs ir "Barcelona" un Madrides "Real", bet labāka gūto/zaudēto vārtu attiecība ir barseloniešiem. Trešā ar 30 punktiem ir "Sevilla", bet pa 26 punktiem ir Sansevastjanas "Real Sociedad" un Bilbao "Athletic" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!