Foto: AFP/Scanpix

Argentīniešu futbola zvaigzne Lionels Mesi novembrī pagarināja līgumu ar "Barcelona" vienību, tomēr spāņu izdevums "El Mundo" atklājis šī līguma detaļas.

Ilgāku laiku bija dažādas spekulācijas par Mesi nākotni, tomēr novembra izskaņā viņš noslēdza līgumu līdz 2021. gadam. "El Mundo" vēsta, ka sarunas tik ilgi notika ne tikai tāpēc, ka abas puses nespēja vienoties par finansiālajiem nosacījumiem, bet arī tāpēc, ka abas puses nogaidīja, kā atrisināsies Katalonijas cīņa par neatkarību.

"Barcelona" esot piekritusi samaksāt Mesi 100 miljonu eiro lielu līguma parakstīšanas prēmiju. Tas tiek skaidrots ar to, ka komandas vadība šādi vēlas kompensēt futbolista tiesāšanos par nodokļu nemaksāšanas skandālu.

Jaunais Mesi līgums arī vēsta, ka futbolista alga būs 70 miljoni gadā. Pēc nodokļa nomaksas viņš saņems 100 tūkstošus eiro dienā. Kopējā līguma vērtība esot 450 miljoni eiro.

Jau iepriekš tika paziņots, ka jaunā Mesi līguma izpirkšanas summa būs 700 miljono eiro.

Savā karjerā ar Barselonas komandu Mesi astoņas reizes kļuvis par Spānijas čempionu, četras reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā, piecas reizes Spānijas Karaļa kausā, septiņas reizes Spānijas Superkausā, trīs reizes UEFA Superkausā un trīs reizes klubu Pasaules kausā. Tāpat viņš piecas reizes nosaukts par pasaules labāko futbolistu. Ar "Barcelona" komandu viņš ir kopš 13 gadu vecuma. Mesi Barselonas kluba rindās 602 spēlēs guvis 523 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!