Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Seškārtējais "Zelta bumbas" ieguvējs argentīnietis Lionels Mesi kopš ceturtdienas oficiāli ir brīvais aģents, kuram ar "Barcelona" ir beidzies līgums, taču Katalonijas klubs vēsta, ka pašlaik tiek strādāts pie jauna līguma.

34 gadus vecajam Argentīnas izlases spēlētājam līgums ar "Barcelona" beidzās 30. jūnijā, raisot spekulācijas par došanos prom no "Camp Nou", kuru viņš kopš 2000. gada ir varējis saukt par mājām.

Barselonas kluba prezidents Hoans Laporta atzina, ka situācija nav ideāla, taču piebilda, ka sarunas turpinās. "Sarunās klājas labi, bet darījums ir jāiekļauj finanšu rāmjos," trešdien žurnālistiem sacīja Laporta.

"Mēs vēlamies, lai viņš paliek, un būtu priecīgi, ja viņš paliktu. Es vēlētos teikt, ka Leo paliks klubā, bet vēl to nevaru pateikt. Mēs atrodamies risinājuma meklēšanas procesā."

Mesi izteica vēlmi atstāt Barselonu pagājušajā starpsezonā pieaugošās neapmierinātības ar kluba vadības darbību.

Argentīnietis palika Barselonā, jo viņu saistīja klauzula līgumā, uz kuru atsaucās kluba bijušais prezidents Hoseps Marija Bartomeu, kuru kopš tā laika ir aizstājis Laporta.

Mesi, kurš šobrīd Argentīnas izlases rindās Brazīlijā sacenšas "Copa America", Barselonas klubā tiek gaidīts arī 2021. gadā.

"Barcelona" pēdējos 18 mēnešus ir pavadījusi, cenšoties samazināt algu apjomu, jo klubu finansiāli būtiski ir ietekmējusi Covid-19 pandēmija.

Mesi iepriekšējais četru gadu līgums, kas tika parakstīts 2017. gadā, bija aptuveni 593 miljonu ASV dolāru (500,5 miljoni eiro) vērts.

Argentīnietis Barselonā ir izcīnījis desmit "La Liga" un četrus Čempionu līgas uzvarētāja titulus, lai gan Spānijā klubs nav uzvarējis kopš 2019. gada un kontinenta mērogā – kopš 2015. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!