Foto: F64
Aleksandrs Čekulajevs cer, ka nevienam neizdosies pārspēt viņa rezultativitātes rekordu Igaunijas čempionātā, intervijā Narvas "Trans" komandai atklāja Latvijas futbolists.

Čekulajevs 2011. gadā Igaunijas čempionātā guva 46 vārtus, Eiropas klubu turnīros atpalikdams tikai no Krištianu Ronaldu un Lionela Mesi.

Eiropas futbola līgu 2011./12. gada sezonas laikā arī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) mājaslapa minēja Čekulajevu vienā kontekstā ar abām pasaules futbola zvaigznēm. Cīņā par Eiropas "Zelta buci", kas pienākas rezultatīvākajam kontinenta futbolistam, Čekulajevam gan nācās piekāpties, jo piecāsstiprākajās līgās spēlējošo futbolistu gūtie vārti tiek reizināti ar skaitli divi. Tādējādi Mesi pienācās 100 punkti (50 vārti), bet Čekulajevs ar 46 punktiem palika ārpus desmitnieka.

"Man jau, protams, gribētos, ka neviens to rekordu nepārspētu. Domāju, ka tagad to izdarīt būtu grūtāk, jo Igaunijas čempionāta līmenis ir audzis, un vairs nav spēļu ar lieliem rezultātiem. Ceru, ka arī Latvijas pirmās līgas rekordu neviens nepārspēs - 2007.gadā "Auda" komandas sastāvā es guvu 49 vārtus," klubs citē 33 gadus vecā Čekulajeva teikto.

Augsto rezultativitāti sasniegušais Čekulajevs tā arī neaizvadīja nevienu spēli nacionālās izlases sastāvā.

"Kad spēlēju Narvas "Trans" komandā, tad žurnālistiem bija daudz jautājumu, kāpēc es neesmu izlasē. Esmu ļoti atklāts cilvēks, tāpēc arī piekritu intervijai šajā jautājumā. Protams, ka teicu to, ko domāju. Laikam vajadzēja būt taktiskākam. Pēc tam man durvis uz izlasi bija aizvērtas," atceras Čekulajevs.

Čekulajevs karjeras laikā spēlēja Latvijā, Igaunijā, Čehijā, Islandē, Fēru salās, Maltā, Ungārijā un Taizemē, diezgan ātri pieliekot punktu profesionāļa karjerai.

"Beidzu tad, kad sapratu, ka pienācis laiks kam jaunam. Vajadzēja izvēlēties ko citu, ar ko nodarboties, tāpēc izvēlējos strādāt par aģentu," stāsta Čekulajevs.

Viņš šobrīd vada "MNG Sports Agency" aģentūru, kuras paspārnē ir vairāki Latvijā zināmi futbolisti.

"Grūti teikt, kuru no maniem klientiem varu izcelt. Noteikti, ka vislabāk šobrīd klājas Valērijam Šabalam, kurš ir Polijas pirmās līgas labākais bombardieris. Nav brīnums, ka vairāki klubi izrāda par viņu interesi. Tāpat varu izcelt Neriju Valski, kurš spēlē Izraēlā, bet Deimants Petravičs ir viens no labākajiem Skotijas pirmajā līgā. Tāpat arī Latvijas izlases centra aizsargs Mārcis Ošs veiksmīgi spēlē Šveicē," atzīmē Čekulajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!