Foto: AFP/Scanpix

Argentīniešu futbola superzvaigzne un Spānijas kluba "Barcelona" uzbrucējs Lionels Mesi nav iekļauts Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) gada simboliskajā izlasē, kuru nosaka līdzjutēju balsojums.

Pagājušā gada laikā Mesi savainojumu dēļ izlaida tikai četras "Barcelona" spēles, tomēr viņš kopā ar francūzi Franku Riberī un portugāli Krištianu Ronaldu pretendēja uz pasaules gada labākā futbolista trofeju "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbu".

"Zelta bumbu" otro reizi karjerā ieguva Ronaldu, bet Mesi palika otrajā vietā un arī līdzjutēju uzticību UEFA oficiālajā mājaslapā par aizvadīto 2013.gadu argentīniešu futbolists neizpelnījās.

Simboliskajā izlasē iekļuva 11 spēlētāji, taču Mesi palika 13.pozīcijā. Kopumā par argentīnieti tika saņemti 6,3 miljoni balsu, taču pat tāds apjoms lika iepriekšējo četru gadu planētas labākajam futbolistam palikt aiz strīpas. Tikmēr Ronaldu izlasē iekļuva jau septīto gadu pēc kārtas.

Par UEFA 2013.gada simboliskās izlases vārtsargu izvēlēts vācietis Manuels Noiers (Minhenes "Bayern"), savukārt četri aizsargi ir spānis Serhio Ramoss (Madrides "Real"), brazīlietis Tjagu Silva (PSG), vācietis Filips Lāms ("Bayern") un vācietis Žeroms Boatengs ("Bayern"). Tikmēr četri pussargi ir Riberī ("Bayern"), vācietis Marko Roiss (Dortmundes "Borussia"), vācietis Mesuts Ezils (Londonas "Arsenal") un velsietis Garets Beils ("Real"), bet divi uzbrucēji ir Ronaldu ("Real") un zviedrs Zlatans Ibrahimovičs (PSG).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!