Foto: AP/Scanpix/LETA

Argentīniešu futbola zvaigzne Lionels Mesi nešaubās, ka šī gada "Ballon d'Or" saņems spāņu kluba Madrides "Real" uzbrucējs Karims Benzemā.

Benzemā šosezon 46 spēlēs guva 44 vārtus, palīdzot "Real" triumfēt Spānijas čempionātā un UEFA Čempionu līgā.

"Domāju, ka nekādu šaubu nav," pirmdien Argentīnas telesabiedrībai "TyC

Sports" par Benzemā iespēju iegūt prestižāko individuālo balvu futbolā teica Mesi.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka Benzemā aizvadījis fantastisku sezonu, noslēgumā koncentrējoties uz uzvaru Čempionu līgā, kur viņš bijis komandas balsts visās izslēgšanas spēlēs," norādīja Argentīnas izlases uzbrucējs. "Domāju, par šī gada uzvarēju šaubu vairs nav."

Mesi par pasaulē labāko futbolistu atzīts un ""Ballon d'Or" saņēma 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. un 2021.gadā. Par diviem apbalvojumiem mazāk ir portugālim Krištianu Ronaldu, kurš pēdējo reizi šajā aptaujā uzvarēja 2017.gadā.

Kopš 1956.gada "France Football" pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb "Ballon d'Or", bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tā brīža FIFA prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma "Ballon d'Or".

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu "France Football", no 2017.gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

2020.gadā, kad galvenais pretendents uz prestižo balvu bija poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis no Minhenes "Bayern", Covid-19 pandēmijas dēļ "Ballon d'Or" netika pasniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!