Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viena no pasaules futbola spožākajām zvaigznēm Lionels Mesi Parīzes "Saint-Germain" (PSG) sastāvā vēlas izcīnīt čempionu trofejas, un viņa pārejā uz Francijas futbola grandu lielu lomu nospēlējis arī brazīlietis Neimars, viņš atklāja savā pirmajā preses konferencē pēc kluba maiņas.

Jau vēstīts, ka otrdien Mesi oficiāli pievienojās PSG komandai, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt līdz 2024. gada jūnijam.

"Esmu ļoti priecīgs. Visi zināt, kāda bija mana aiziešana no "Barcelona". Tas bija ļoti smags moments pēc tik daudz aizvadītiem gadiem. Kopš esmu ieradies šeit, jūtos priecīgs un vēlos sākt trenēties. Izbaudu laiku Parīzē jau no pirmajā minūtēm," preses konferencē sacīja Mesi.

"Nepacietīgi gaidu brīdi, kad varēšu spēlēt. Es vēlos uzvarēt un spēlēt tieši tā, kā savas karjeras sākumā. Domāju, ka klubs un visi darbinieki gatavi cīnīties par trofejām. Es vēlos izcīnīt titulus. Šis ir iemesls, kāpēc pievienojos šim klubam," viņš turpināja.

Tagad Parīzes klubā spēlēs trīs augstākā līmeņa uzbrukuma spēlētāji – Mesi, Neimars un Kilians Mbapē. Starpsezonā vienībai pievienojās arī aizsargs Serhio Ramoss un vārtsargs Džanluidži Donnarumma. Sastāvā joprojām būs arī Anhels di Marija, Marko Verati un citi izcili futbolisti.

"Es domāju, ka tas būs kaut kas lielisks faniem. Notikuši vairāki neticami transfēri, tāpēc vēlos sākt trenēties, jo es spēlēšu kopā ar labākajiem spēlētājiem. Tā būs neticama pieredze," pauda Mesi. "Man šajā ģērbtuvē ir vairāki draugi. Kad paskatās uz sastāvu, tad ar šiem spēlētājiem gribas spēlēt kopā, mums ir viens mērķis. Man kontakts bijis ar viesiem šiem futbolistiem. Neimars spēlēja lielu lomu manai nonākšanai Parīzē. "

Mesi uzsvēra, ka viņam šī nedēļas bijusi ļoti neparasta. Viņš emocionāli atvadījās no "Barcelona", bet kopš ierašanās Parīzē viņu atkal pārņēmis prieks.

"Es zināju, ka pievienošos spēcīgai komandai, kuras mērķis ir uzvarēt Čempionu līgā. Es nezinu, vai "Barcelona" un PSG spēlēs viena pret otru Čempionu līgā, bet būtu jauki atgriezties Barselonā, kur būtu līdzjutēji. Būtu dīvaini tur spēlēt, bet redzēs, vai tā notiks," futbolists stāstīja. "Es nevaru aizmirst Barselonā pieredzēto, bet esmu ļoti priecīgs par savu jauno dzīvi. Šonedēļ man bijuši emocionāli kāpumi un kritumi, bet ar visu tieku galā dienu no dienas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!