Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas kluba "Barcelona" finanses pēdējās dienās ir plaši apspriestas, un izrādās, ka pirmās komandas spēlētāji šajā sezonā neesot saņēmuši pilnas algas, vēsta izdevums "Marca".

Mesi līdz janvāra beigām no "Barcelona" vajadzēja saņemt 72 miljonus eiro, taču klubs līdz šim viņam esot samaksājis 8,5 miljonus, norāda medijs "Cadena COPE". Līdz ar to "Barcelona" šobrīd Mesi ir parādā 63,5 miljonus.

Tomēr viņš neesot vienīgais spēlētājs, jo kurš par sezonas pirmo pusi neesot saņēmis algu. "Barcelona" pirms pāris nedēļām panāca vienošanos ar spēlētājiem, ka daļu no šīs sezonas algas sadalīs maksājumos, kurus spēlētāji saņems nākamajos gados. Tas īstermiņā klubam ļauj ietaupīt 172 miljonus eiro.

Vienīgie, kurus šī vienošanās neskar ir spēlētāji, kuri nesen noslēdza jaunus līgumus ar klubu – Žerāru Pikē, Klemenu Lenglē, Marku-Andrē ter Štegenu un Frenkiju de Jongu.

Jau vēstīts, ka spāņu laikraksts "El Mundo" ieguva dokumentus, kas liecina, ka Mesi 2017. gadā noslēdza iespaidīgu līgumu. 2017. gadā noslēgtais līgums paredz, ka Mesi no Katalonijas kluba algā visa termiņa laikā būs saņēmis 555 237 619 eiro. Tādējādi kopējie "Barcelona" maksājumi argentīnietim ir apmēram puse no kluba kopējiem parādiem. "Barcelona" parādi sasnieguši 1,17 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!