Foto: AFP/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi, vienojoties par jaunu līgumu ar Spānijas futbola grandu "Barcelona", piekritis 50% lielam algas samazinājumam, ziņo medijs "goal.com".

34 gadus vecajam Mesi līdzšinējais līgums ar "Barcelona" beidzās 30. jūnijā, kas raisīja spekulācijas par viņa pievienošanos kādai citai komandai.

Tomēr futbolists ar kluba vadību vienojies par piecu gadu ilgām līgumsaistībām, kuras paredz 50% lielu algas samazinājumu. Tādējādi argentīnietis, kurš kluba sistēmā bijis kopš 2000. gada, varētu to turpināt pārstāvēt līdz 39 gadu vecumam.

Pēdējo piecu sezonu laikā Mesi nopelnīja aptuveni 550 miljonus eiro jeb ap 75 miljoniem eiro gadā. Taču kluba vadība, pagājušajā Spānijas futbola līgas ("La Liga") sezonā pārkāpjot algu griestus, nebija spējīga piešķirt futbolistam līdzvērtīgu atalgojumu.

Portālam "goal.com" zināms, ka paziņojums par līguma noslēgšanu tiks formāli izziņots tuvāko nedēļu laikā. Šobrīd abām pusēm vēl jāvienojas par mazākām detaļām. Mesi šovasar saņēmis vairākus formālus piedāvājumus, starp kuriem bijis arī vilinošs līgums ar "Paris Saint-Germain" klubu, tomēr futbolists lēmis karjeru turpināt tajā pašā klubā, raksta medijs.

Neapmierinātība ar kluba vadības darbību piespieda Mesi pagājušovasar izteikt vēlmi pamest Barselonu. Taču futbolistu ar vienību saistīja klauzula līgumā, uz kuru atsaucās kluba bijušais prezidents Hoseps Marija Bartomeu. Līgumā bija atruna, ka katru sezonu līdz 31. maijam futbolistam ir tiesības lauzt vienošanos bez izpirkuma maksas. Mesi advokāti uzskatīja, ka argentīnietim ir tiesības to darīt vēlāk, jo sezona tika pabeigta vien augustā, bet klubs bija pretējās domās.

Bartomeu kopš tā laika amatā gan aizstājis jaunais kluba prezidents Hoans Laporta.

"Barcelona" pēdējos 18 mēnešus ir pavadījusi, cenšoties samazināt algu apjomu, jo klubu finansiāli būtiski ir ietekmējusi Covid-19 pandēmija. Klubam ir apmēram 1,2 miljardu eiro lieli parādi, zināms "goal.com".

Argentīnietis Barselonā ir izcīnījis desmit "La Liga" un četrus Čempionu līgas uzvarētāja titulus, lai gan Spānijā klubs nav uzvarējis kopš 2019. gada un kontinenta mērogā – kopš 2015. gada.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Mesi ar Argentīnas izlasi izcīnīja savu pirmo titulu "Copa America" turnīrā jeb Dienvidamerikas futbola čempionātā. Argentīnieši triumfēja pirmo reizi 28 gadu laikā, finālspēlē ar rezultātu 1:0 pieveicot mājinieci Brazīliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!