Foto: F64

"Optibet" futbola virslīgas kluba "Metta" aizsargs Kabelo Seriba diskvalificēts uz nākamajām divām Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajām spēlēm par patvaļīgu laukuma pamešanu, lēmusi federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK).

Jau ziņots, ka trešdien aizvadītajā virslīgas pārspēļu mačā, kurā futbola klubi "Metta" un "Super Nova" spēlēja neizšķirti 0:0, Seriba 30. minūtē patvaļīgi pameta laukumu pēc šķietama konflikta ar galveno treneri Andri Rihertu.

"Metta" vienības treneru korpuss reaģēja, spēles 32. minūtē noformējot spēlētāju maiņu, Seribas vietā laukumā dodoties Robertam Ķipstam. Savukārt leģionārs no situācijas izspruka nesodīts, tiesnešiem nesodot viņu ar jebkādu kartīti.

LFF DK, iepazīstoties ar spēles video, Tiesnešu komitejas atzinumu un delegāta paskaidrojumiem, lēmusi diskvalificēt Seribu uz divām nākamajām LFF organizēto sacensību spēlēm, kā arī Dienvidāfrikas Republikas futbolistam piešķirt 140 eiro naudas sodu.

Atbildes spēle norisināsies sestdien pulksten 14 Olainē, taču tajā leģionārs piedalīties nevarēs.

Pārspēļu uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā. To veiksminieks iegūs tiesības kļūt par desmito 2020. gada futbola virslīgas sezonas dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!