Foto: Virslīga

"Metta" komanda svētdien izcīnīja savu sezonas pirmo uzvaru, "Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēlē viesos ar 2:1 (0:0) pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Pirmie vārti tika gūti otrā puslaika otrajā pusē, kad 70. minūtē pēc Usmana Sova piespēles Kristofers Rēķis soda laukumā meistarīgi apgriezās ap savu asi un raidīja bumbu mērķī, panākdams 1:0 "Metta" labā. Pāris minūtes vēlāk pēc Maksima Sidorova piespēles no tuvas distances 1:1 panāca Fausts Steponavičs.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas piecas minūtes, Zurabs Ruhadze ar skaistu sitienu no soda laukuma robežas atdeva rīdziniekiem vadību - 2:1.

Abi "Metta" komandas vārtu guvēji spēlē iesaistījās otrajā puslaikā, nākot uz maiņu.

Kārtas noslēdzošajā mačā "Mežaparks SV" laukumā tiksies Ķekavas "Auda" un čempione "Valmiera".

Trešās kārtas pirmajās trīs spēlēs sestdien "Daugavpils" mājās ar 3:0 (1:0) pieveica Salaspils "Super Nova" futbolistus, "Riga" viesos ar 3:0 (3:0) pārspēja "Liepāju", bet "Jelgava" mājās ar 0:2 (0:1) piekāpās bronzas medaļniecei RFS, kura svinēja pirmo uzvaru trijās spēlēs.

Turnīra tabulas augšgalā ar trijās spēlēs gūtiem septiņiem punktiem ir izvirzījusies "Riga", seši punkti divās spēlēs ir "Auda", pieci punkti trijās cīņās ir RFS, bet pa trim punktiem ir divas spēles nospēlējušajām "Liepājai" un "Metta" komandai, kā arī trīs cīņas aizvadījušajām "Super Nova", "Jelgavai", "Tukums 2000"/"Telms" un "Daugavpils" vienībai. Viens punkts divās spēlēs ir čempionei "Valmierai".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!