"Optibet" futbola virslīgas kluba "Metta" aizsargs Kabelo Seriba trešdien notikušajā pirmajā pārspēļu mačā pret "Super Nova" vienību negaidīti pameta laukumu, kam iemeslu pēc spēles nespēja minēt arī vienības galvenais treneris Andris Riherts, ar kuru futbolistam pirms notikušā bija vārdu pārmaiņa.

Jau ziņots, ka "Metta" vienība pirmajā no diviem mačiem, kas noteiks 2020. gada virslīgas sezonas desmito un pēdējo dalībnieci, spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Super Nova".

Spēles 30. minūtē tās translācijā saklausāmu strīdu uzsāka 22 gadus vecais Dienvidāfrikas Republikas aizsargs Kabelo Seriba un "Metta" komandas galvenais treneris Andris Riherts, kurš futbolistam no laukuma malas deva norādījumus. Aizsargs nepilnu minūti vēlāk laukumu pameta, lai gan tobrīd būtu varējis uzņemt viņa virzienā lidojošu bumbu.

"Metta" vienības treneru korpuss reaģēja, spēles 32. minūtē noformējot spēlētāju maiņu, Seribas vietā laukumā dodoties Robertam Ķipstam.

Visticamāk, Seriba izspruka bez pelnīta soda. Tiesneši futbolistu varēja sodīt ar dzelteno kartīti par krekla novilkšanu. Turklāt laukuma spēlētājam nav arīdzan atļauts pamest spēli bez soģa piekrišanas.

Komandas galvenais treneris Riherts notikušo skaidroja lakoniski, atzīstot, ka ar futbolistu pēc spēles nav runājis, bet Seriba esot "vienkārši nogājis no laukuma".

"Metta" klubam futbolists no DĀR vienības "SuperSport United" pievienojās 2016. gadā, bet Latvijas virslīgā viņš pirmo reizi debitēja 2017. gada sezonā, trīs gadu laikā Latvijas spēcīgākajā čempionātā aizvadot 73 spēles un izceļoties ar vienu vārtu guvumu.

Atbildes mačs starp abām komandām norisināsies sestdien Olainē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!