Foto: Optibet Virslīga

"Metta" sestdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar RFS "Optibet" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas mačā.

"Metta" Hanzas vidusskolas futbola laukumā spēlēja 0:0 ar RFS.

RFS šosezon vēl nav piedzīvojusi neveiksmi un pēdējās trīs spēlēs guva panākumus, ar 1:0 pārspējot "Tukums 2000"/"Telms", ar 5:0 uzvarot "Daugavpili" un ar 2:1 gūstot panākumu pār "Super Nova".

"Metta" vienībai pēc triju uzvaru sērijas pirms sestdienas spēles bija tikpat gara neveiksmju sērija, kurā ar 1:2 tika zaudēts "Jelgavai", ar 0:1 "Valmierai" un ar 0:4 atzīts līdervienības "Riga" pārākums.

Jau ziņots, ka citā sestdienas spēlē "Jelgava" ar "Tukums 2000"/"Telms" spēlēja 2:2 (1:0).

Piektdien Salaspils "Super Nova" mājās piekāpās "Liepājai" ar 2:6, bet "Daugavpils" savā laukumā ar 0:2 atzina "Auda" pārākumu.

Svētdien kārtas noslēdzošajā mačā līdervienība "Riga" savā laukumā spēkosies ar čempioni "Valmieru".

Turnīra tabulas augšgalā ar 20 punktiem astoņās spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 19 punktiem deviņās cīņās ieņem RFS, 16 punkti ir "Liepājai", bet 14 - "Valmierai". 12 punkti deviņas spēlēs ir "Auda", 11 punkti deviņās cīņās ir "Jelgavai", desmit punktus astoņās spēlēs sakrājusi "Metta", bet septiņi punkti deviņās spēlēs tagad ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai. Sešus punktus deviņos mačos iekrājusi Salaspils "Super Nova" deviņās cīņās, bet "Daugavpils" deviņos dueļos tikusi pie pieciem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!