Foto: F64
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas pastarīšu duelī "Metta"/"Latvijas Universitātes" futbolisti sestdien savā laukumā 15. kārtas mačā izsēja divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 (0:2) pret "Daugavpils" komandu.

Mača pirmajā puslaikā "Metta"/LU izvirzījās 2:0 vadībā, kad 28. un 42. minūtē ar precīziem sitieniem izcēlās 18 gadus jaunais Roberts Uldriķis.

Spēles 58. minūtē "Metta"/LU aizsargs Dāvids Bagdasarjans saņēma sarkano kartīti un tika noraidīts no laukuma. Par pārkāpumu soda laukumā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču "Daugavpils" komandas kapteinis Jurijs Sokolovs sita pāri vārtiem.

72. minūtē baltkrievu uzrucējs Sjarhejs Krots, kuram šī bija debijas spēle "Daugavpils" komandā, ar galvu guva vārtus viesu labā. Krots vēlreiz bija precīzs 83. minūtē, panākot jau neizšķirtu rezultātu.

Spēles galotnē "Metta"/LU komandai radās divas lieliskas izdevības atgūt vadību. Vispirms Edgars Vardanjans pārtvēra bumbu un pretuzbrukumā viens pret vārtsargu nespēja realizēt momentu, bet pēc tam Uldriķis neizmantoja iespēju gūt savus trešos vārtus šajā mačā.

"Studenti" pēc veiksmīgā sezonas sākumā ierindojās ceturtajā vietā turnīra tabulā, taču piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, kas klubam liek atrasties priekšpēdējā pozīcijā.

Savukārt "Daugavpils" 14 aizvadītajos mačos tikusi pie vienas uzvaras un tagad arī pie otrā neizšķirta, bet pārējos mačos piedzīvojusi zaudējumus.

Virslīgas vasaras pāreju periodā abas komandas papildināja sastāvu ar daudziem leģionāriem.

Svētdien "Riga" uzņems "Ventspili", bet kopvērtējuma līdere Jūrmalas "Spartaks" viesosies pie pērnās sezonas čempiones "Liepājas", kamēr pirmdien UEFA Eiropas līgas trešo kārtu sasniegusī "Jelgava" spēkosies ar RFS.

Jau vēstīts, ka "Jelgava" UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē ceturtdien ar rezultātu 3:0 savā laukumā uzvarēja Slovākijas vicečempioni Bratislavas "Slovan", ar šādu pašu rezultātu uzvarot arī divu spēļu summā un pirmoreiz vēsturē sasniedzot sacensību trešo kārtu. Kāda Latvijas komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2013. gada, kad to paveica "Ventspils".

Savukārt kvalifikācijas otrajā kārtā apstājās "Ventspils", bet pirmo kārtu nepārvarēja "Spartaks".

Tikmēr UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Liepāja" divu spēļu summā ar 0:3 piekāpās Austrijas čempionei "Salzburg".

Virslīgas kopvērtējumā Jūrmalas "Spartakam" ir 31 punkts 13 mačos, bet otrajā pozīcijā ar 26 punktiem 14 mačos ir "Liepāja".

Trešā ar 24 punktiem 13 cīņās ir "Ventspils", "Jelgava" iekrājusi 19 punktus, bet pie 16 punktiem tikušas "Riga" un RFS. Septītā ar 14 punktiem ir "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!