Foto: F64
"Metta"/"Latvijas Universitāte" komanda "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā svētdien viesu laukumā cīnījās ar neizšķirtu rezultātu 2:2 (2:0) pret ambiciozo "Riga" vienību, nespējot noturēt divu vārtu pārsvaru.

Pirmajā puslaikā "Metta"/LU sastāvā četru minūšu laikā precīzi sita Dāvis Indrāns un Kirils Ševeļovs, bet otrajā puslaikā "Riga" futbolistiem piederēja ievērojams pārsvars, atzīmējoties krievam Hiziram Apajevam un slovēņu pussargam Rene Miheličam.

Pašā mača ievadā "Riga" spēlētājam Bogdanam Vaščukam īsā brīdī bija divi pusmomenti, tomēr 11. minūtē viesi atklāja rezultātu, kad Indrāns tika pie bumbas pēc aizsarga kļūdas un panāca 1:0, turklāt vēl brīdi vēlāk pēc Adamu Abdulahi sitiena bumba nonāca pie Ševeļova, kurš iesita arī otros vārtus.

Pirmajā puslaikā kopumā "Metta"/LU demonstrēja ļoti labu sniegumu, bet gandrīz visu otro puslaiku tai nācās ļoti daudz aizstāvēties. Otrā puslaika pirmajā pusē trīs labas iespējas gūt vārtus ar galvu bija Valērijam Šabalam, tomēr allaž bumba lidoja garām, bet mājinieku spiediens vārtu guvumā pārvērtās 69. minūtē, kad Apajevs bija viens vārtu priekšā pēc centrējuma.

Spēles 75. minūtē "Metta"/LU bija lieliska iespēja atgūt divu vārtu pārsvaru, tomēr Indrāna sitiens no pārliktņa atsitās pret vārtu līniju un vārtu guvums netika ieskaitīts. Savukārt jau 78. minūtē Miheličs panāca 2:2, kad tika realizēts 11 metru soda sitiens, ko piešķīra par Rendija Šibasa pārkāpumu pret Apajevu.

Šajā mačā "Riga" komanda iztika bez savainotajiem Kaspara Gorkša un Artūra Zjuzina līdzdalības. Savukārt "Metta"/LU vienību joprojām diskvalifikācijas dēļ nevarēja vadīt galvenais treneris Andris Riherts.

Ziņots, ka pārējās ceturtās kārtas spēlēs "Spartaks" ar 2:1 uzvarēja "Jelgavu", "Ventspils" ar 4:0 sagrāva "Babīti"/"Dinamo", bet RFS ar 1:0 apspēlēja "Liepāju"/"Mogo".

Jaunā virslīgas sezona sākusies ļoti aizraujoši, jo pirmajās trijās kārtās katra vienība jau vismaz reizi bija zaudējusi.

Virslīgas vadībā ar četrās spēlēs izcīnīties deviņiem punktiem ir "Spartaks", bet septiņi punkti ir "Ventspilij" un RFS komandām. Tikmēr pa sešiem punktiem ir "Liepājai"/"Mogo" un "Jelgavai", kamēr pieci punkti - "Riga" vienībai. Septītā ar četriem punktiem ir "Metta"/LU, bet vienu punktu guvusi "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!