Foto: AFP/Scanpix
Piektdien Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā 27.kārtas izspēlē tika fiksēti divi neizšķirti Jelgavā un Daugavpilī, bet "Skonto" Rīgas derbijā izcīnīja svarīgu panākumu pār "Daugavu".

"Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar vienu no čempionāta vadošajām komandām "Jelgavu".

Spēles rezultātu gan atklāja jelgavnieki, kad precīzs 14.minūtē bija Oļegs Malašenoks, tomēr 31.minūtē bumbu savu vārtu tīklā netīši raidīja mājinieku aizsargs Gints Freimanis. Atlikušajā laikā "Jelgavai" bija teicamas iespējas, lai izrautu panākumu, tomēr lieliski laukumā darbojās "Metta"/LU aizsargi, kā arī vārtsargs.

Līdz ar to visās trijās šīs sezonas savstarpējās spēlēs fiksēts neizšķirts - 1:1.

Tikmēr paralēli čempionvienība "Ventspils" nespēja izbraukumā izcīnīt trīs punktus pret Daugavpils "Daugavu", cīnoties neizšķirti 1:1 (1:0)
Jau cīņas piektajā minūtē Kurzemes vienību vadībā izvirzīja raženais uzbrucējs Ģirts Karlsons, bet 70.minūtē Oļegs Zatkins ar teicamu sitienu no distances panāca neizšķirtu mājiniekiem. Par spīti vairākām lieliskām epizodēm cīņas izskaņā, rezultāts nemainījās.

Savukārt virslīgas līdervienība "Skonto" kārtas noslēdzošajā spēlē ar 2:1 (2:0) izbraukumā spēja noturēt uzvaru pret Rīgas "Daugavu".

Mača 30.minūtē Edgars Jermolajevs ar skaistu brīvsitienu izvirzīja vadībā "Skonto" futbolistus, bet 12 minūtes vēlāk čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Vladislavs Gutkovskis rezultātu uz tablo dubultoja.

Otrā puslaika 78.minūtē mājinieki palika mazākumā, kad noraidījumu par rupjību saņēma lietuviešu leģionārs Mants Savens. Tomēr minūti vēlāk "Daugava" rezultāta starpību samazināja, kad atzīmējās Alekss Regža. Atlikušajās minūtēs gan "Skonto" panākumu no rokām neizlaida.

Jau vēstīts, ka šī virslīgas kārta iesākās ceturtdien, kad "Jūrmala" savā laukumā cīnījās 1:1 (0:1) ar "Daugavpili", bet "Liepāja" savā stadionā pārliecinoši ar 3:0 (2:0) pieveica Jūrmalas "Spartaku".

Virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 64 punkti 27 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 57 punktiem 26 spēlēs seko "Ventspils", bet pa 51 punktam ir "Jelgavai" un Daugavpils "Daugavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti attālinājušies no labāko trijnieka ar 46 punktiem.

Sesto vietu ar 39 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 33 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 17 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar astoņiem punktiem seko "Jūrmala".
Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība iepriekšējā mēnesī, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalu" no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!