Foto: F64

"Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) sestdien Upesciemā divu "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komandu duelī Latvijas kausa astotdaļfinālā ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja četrkārtēju šīs trofejas ieguvēju "Jelgavu".

Abus vārtus "studentiem" guva krievu pussargs Tamirlans Džamaludinovs, kurš 45. un 64.minūtē realizēja 11 metru soda sitienus.

Jelgavniekiem ar precīzu sitienu 21.minūtē izcēlās Maksims Širajevs.

Savukārt Latvijas kausa glabātāja "Liepāja"/"Mogo" viesos ar 5:0 (3:0) sagrāva pirmās līgas komandu RTU/"Skonto Academy", trīs vārtus gūstot pieredzējušajam uzbrucējam Kristapam Grebim.

Tikmēr virslīgas pastarīte "Valmiera Glass"/"ViA" viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja "komanda.lv" pirmās līgas klubu Preiļu BJSS. Tāpat pāri starp virslīgas un pirmās līgas komandām uzvaru svinēja augstākās līgas vienība "Riga", kas ar 2:0 (2:0) apspēlēja "Super Nova" vienību.

Daudz grūtāk astotdaļfinālā klājās "Ventspilij", kas vien ar 2:1 (0:0) pārspēja "BetLanes" no otrās līgas. Tikmēr divu pirmās līgas komandu duelī "Daugavpils"/"Progress" viesos ar 6:2 (2:1) sagrāva "Grobiņu".

Vēlāk vakarā virslīgas līdere RFS spēkosies ar otrās līgas komandu "Limbaži".

Kā vēstīts, piektdien iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks" ar rezultātu 8:1 (4:0) sagrāva "Ghetto"/"Gvatar", kas spēlē Latvijas otrajā līgā.

Pērn rudenī par Latvijas kausa ieguvējiem pirmo reizi tika kronēti "Liepāja"/"Mogo" futbolisti, kuri finālā ar 2:0 pārspēja "Riga". Pērn tika izspēlēti pat divi kausi, jo tika noslēgta 2016./17. gada sezonas kausa izcīņa, tajā pavasarī triumfējot "Ventspilij".

Turpmāk Latvijas kauss tiks izspēlēts kalendārā gada ietvaros.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008. gadam, bet kopš 2009./10. gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!