Foto: EPA/LETA
Itālijas komanda Milānas "Inter" sestdien triumfēja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa izcīņas turnīrā.

Finālmačā Itālijas čempionvienība un pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja ar rezultātu 3:0 (0:0) pieveica Kongo klubu "Mazembe".

Šajā spēlē vārtus guva Maķedonijas izlases uzbrucējs Gorans Pandevs, kamerūniešu uzbrucējs Samuels Eto un francūzis Žonatans Biabianī.

Eiropas klubs šajā turnīrā uzvarēja ceturto reizi pēc kārtas, jo iepriekšējos trīs gados uzvarētāju laurus plūca Itālijas klubs "AC Milan" (2007.gadā), Anglijas klubs Mančestras "United" (2008.gadā) un Spānijas vienība "Barcelona" (2009.gadā).

Mačā par trešo vietu sestdien Brazīlijas komanda "Internacional" ar 4:2 (2:0) pieveica Dienvidkorejas vienību Sonnamas "Ilhwa".

Pusfināla spēlēs "Inter" ar 3:0 (2:0) pārliecinoši pieveica "Ilhwa" komandu, bet "Mazembe" negaidīti 2:0 (0:0) uzvarēja "Internacional" futbolistus.

Kopumā turnīrā piedalījās divi Āzijas klubi, kā arī pa vienam klubam no Eiropas, Dienvidamerikas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, kā arī Austrālijas un Okeānijas zonas.

FIFA klubu Pasaules kausa izcīņa šogad notika jau septīto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!