Foto: RIA Novosti/Scanpix

UEFA Superkausa spēlē sestdien Prāgā triumfēja Vācijas čempionvienība futbolā Minhenes "Bayern", kas pēc izglābšanās papildlaika pēdējā minūtē pēcspēles sitienos pārspēja Anglijas klubu Londonas "Chelsea".

Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet papildlaika beigās tiks fiksēts neizšķirts 2:2. Savukārt pēc tam sekojušajā pēcspēles sitienu sērijā "Bayern" bija pārāki ar 5:4.

Spēles rezultātu jau astotajā minūtē atklāja "Chelsea" spāņu uzbrucējs Fernando Torress, kurš pēc teicamas saspēles raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī. Minhenes klubam visa pirmā puslaika garumā piederēja neapstrīdams teritoriālais pārsvars, kas gādāja par vairākām vārtu gūšanas iespējām, bet "Chelsea" allaž bija bīstami pretuzbrukumos.

"Bayern" futbolisti neizšķirtu panāca jau otrā puslaika otrajā minūtē, kad pēc atraušanās no sedzēja izcēlās francūzis Franks Riberī. Tieši viņš arī cīņas turpinājumā radīja lielākos Vācijas komandas draudus, tomēr līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās, turklāt 85.minūtē "Chelsea" palika mazākumā, jo par otro brīdinājumu noraidīts tika brazīliešu pussargs Ramirešs.

Neskatoties uz atrašanos mazākumā, Londonas klubs papildlaika pašā ievadā atkal izvirzījās vadībā, kad pēc uzteicama individuālā veikuma precīzs sitiens padevās beļģim Edenam Azāram. Atlikušo pirmā papildlaika puslaika daļu "Chelsea" spēlētāji demonstrēja teicamu aizsardzības futbolu, ko turpināja piekopt arī otrajā papildlaika daļā. Vairākas reizes spēlē veiksmīgi iesaistījās "Chelsea" vārtsargs Petrs Čehs, tomēr arī viņš vairs nebija glābējs, kad kompensācijas laika pirmajā minūtē dramatisku izlīdzinājumu panāca uz maiņu nākušais spāņu pussargs Havi Martiness.

Uzvarētājs tika noteikts pēcspēles sitienu sērijā, kur izšķirošo kļūdu piektajā sitienu sērijā pieļāva "Chelsea" beļģu uzbrucējs Romelu Lukaku.

"Bayern" komanda pērn izcīnīja UEFA Čempionu līgas kausu, bet Londonas klubs triumfēja UEFA Eiropas līgas turnīrā. Interesanti, ka kopš tā laika abās komandās notikušas galveno treneru maiņas, tādējādi šī Superkausa spēle kļuva par pirmo kopš 2004.gada, kad abas komandas vairs nevada tie paši treneri, ar kuriem iepriekšējā sezonā tika izcīnītas Eirokausu trofejas.

"Bayern" galvenais treneris Hoseps Gvardiola iepriekš Superkausu izcīnījis 2009. un 2011.gadā ar Spānijas klubu "Barcelona", savukārt "Chelsea" vadītājs Žozē Mourinju iepriekš 2003.gadā nesekmīgi par Superkausu cīnījās ar Portugāles vienību "Porto".

Minhenes klubs līdz šim UEFA Superkausu nebija izcīnījis ne reizi, turklāt tas vēl nebija padevies nevienai Vācijas komandai, bet "Chelsea" kontā ir triumfs 1998.gadā.

Šogad par spēles norises vietu tika izvēlēta Prāga, un šī bija pirmā reize kopš 1998.gada, kad mačs nenotika Monako.

Tāpat jāizceļ, ka šī bija pirmā reize, kad par UEFA Superkausu cīnījās komandas, kuras iepriekšējās divās sezonās uzvarējušas UEFA Čempionu līgā. Ja "Bayern" to paveica pērn, tad "Chelsea" turnīrā triumfēja 2011./12.gada sezonā, turklāt finālā pārspējot tieši Minhenes klubu.

Pagājušajā gadā UEFA Superkausu ieguva Spānijas klubs Madrides "Atletico", ar 4:1 uzvarot "Chelsea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!