Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas bundeslīgā futbolā Minhenes "Bayern" komanda ir nonākusi uzvaras attālumā no čempiontitul.

Bundeslīgas līderi "Bayern" svētdien ar rezultātu 3:0 uzvarēja Bīlefeldes "Arminia" komandu, tādējādi sagādājot sev iespēju nodrošināt titulu ar uzvaru pār otrās vietas īpašnieci Dortmundes "Borussia". Abas komandas savstarpējo spēli aizvadīs sestdien.

Minhenes klubs atjaunoja deviņu punktu vadību pār Dortmundes vienību, kura sestdien sagrāva "Wolfsburg" ar 6:1. Šosestdien minhenieši varēs nodrošināt desmito čempiontitulu pēc kārtas, ja gūs uzvaru pār saviem tiešajiem konkurentiem.

Čempionu līgas ceturtdaļfinālu nepārvarējusī "Bayern" komanda spēles sākumā uzlauza "Arminia" aizsardzību, piespiežot pretiniekus raidīt bumbu savos vārtos. Jozua Kimmihs veica lielisku piespēli Alfonso Deivisam, kurš soda laukumā atrada Robertu Levandovski. Poļu uzbrucējs trāpīja pa bumbu, taču "Arminia" spēlētājs Jākobs Laursens ar pieskārienu palīdzēja bumbai ielidot savos vārtos.

Pirmais puslaiks "Bayern" komandai nepadevās, neizmantojot vairākas iespējas, kamēr Bīlefeldes vienībai netika ieskaitīts vārtu guvums, komandas pussargam Masajam Okugavam atrodoties aizmugures stāvoklī.

Manuels Noiers noturēja "Bayern" vārtus neieņemtus, un pirmā puslaika beigās Seržs Njabrī guva Minhenes kluba otros vārtus spēlē. Kimmihs arī šajos vārtos spēlēja lielu lomu, ar lielisku piespēli pār aizsargu galvām atrada Njabrī, kurš ar pirmo pieskārienu raidīja bumbu vārtos.

Bīlefeldes klubam otrajā puslaikā bija labi momenti, taču Džamala Musialas gūtie vārti nodrošināja "Bayern" vienībai uzvaru.

"Aizvadījām ļoti veiksmīgu pirmo puslaiku, otrajā puslaikā nedaudz pazaudējām ātrumu, taču tā tik un tā bija pelnīta uzvara," pēcspēles intervijā kanālam DAZN teica Kimmihs.

Spēlētājs arī atzina, ka ar bundeslīgas titulu, pēc izstāšanās no Čempionu līgas un Vācijas kausa, nebūs īsti pietiekami.

"Pavisam noteikti gribam nodrošināt titulu, ja iespējams, jau nākošajā spēlē pret Dortmundi," sacīja Kimmihs.

Minhenes kluba galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans, taujāts par nākāmo sezonu un transfēru plāniem, teica, ka viņam ir savas idejas, un ka par tām tiek runāts iekšēji.

Njabrī, kuram, tāpat kā Levandoskim, Tomasam Milleram un Noieram, līgums beidzas nākamā gada jūnijā, sacīja, ka par jaunu līgumu nekādu jaunumu nav.

Vēl cīņā par trešo vietu "Leipzig" klubs izcīnīja uzvaru pār Leverkūzenes "Bayer" vienību ar rezultātu 1:0, izvirzoties tabulas trešajā vietā.

Dominika Soboslai gūtie vārti pēc "Bayer" spēlētāja Čārlza Aranguiza kļūdas palīdzēja Leipcigas klubam izraut uzvaru. Bundeslīgas tabulā "Leipzig" Leverkūzenes klubu apsteidz par diviem punktiem.

Pēc iespaidīgās uzvaras pār "Barcelona" klubu Eiropas līgā, Franfurktes "Eintracht" vienība piekāpās Berlīnes "Union" komandai ar 0:2.

Bundeslīgas tabulas apakšdaļā Firtas "Greuther" pēc neizšķirta pret "Hoffenheim" komandu iespējas noturēties bundeslīgā ir minimālas, no Štutgartes kluba, kurš pašlaik atrodas 16. vietā, atpaliekot par 11 punktiem. 16. vieta dotu iespēju spēlēt pārspēlē par palikšanu augstākajā čempionātā. Hofenheimas klubs savukārt bez uzvaras palika piekto spēli pēc kārtas, taču turpina cīņu par iekļūšanu Konferences līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!